Söndag och vintertid

I natt skulle man ställa tillbaka klockan igen till normaltid. Jag önskar att vi slapp göra detta, det blir en sån konstig omställning för kroppen att göra detta.

Sambon har varit hemma ifrån jobbet både torsdag och fredag. Denna gången har han haft feber och ont i halsen och kroppen. Han har fortfarande feber så han blir troligen hemma i morgon med.

I torsdags var jag in till AF då jag fick ett mail ifrån min arbetsförmedlare att hon tyckte jag skulle åka in på ett info. möte angående en praktik/utbildning/projekt. Jag åkte dit och det var jag och tre killar som kom dit. Jag tyckte att presentationen som VD och den ansvariga för detta projekt var väldigt intresant, och jag sa att jag var intresserad av detta. Nu hoppas jag att han snart hör av sig och att jag får vara med på detta projekt som ska vara unikt i sverige och framtiden. Det handlar om att bygga hemsidor åt företag kan jag säga.

I fredags så mådde jag så där, och min mor titta förbi och jag följde med henne hem och kollade några saker som hon ville att jag skulle göra.

Helgen har varit lugn och jag har försökt att göra så mycket avspänningsövningar som möjligt och även sovit ut på lördagsmorgonen. Jag har inte haft så speciellt mycket känningar av någon yrsel, och inte heller tagit någon värktablett.

I morgon har de andra sovmorgon och jag måste upp och ska vara inne på AF för ett info.möte angående akassans regler som är obligatoriskt. Jag ska vara inne redan klockan 9.15 och mötet varar i ungefär en och en halv timme.

Så jag får nog ta och avsluta här för att komma i säng nu, och se om jag kan slappna av och ligga bekvämt, vilket kan vara svårt när sambon kliar sin eksem, och snurrar och har feberyra bla.

//

 

Prövning idag

Idag mellan klockan 11.30 – 14.30 ska jag göra en skrivning i Redovisning och beskattning. Vi får se hur det går. När jag vaknade idag, efter att inte ha sovit så bra, så känner jag av min konstiga yrsel som är som en slags svimningskänsla, och då känner jag förstås en oro i kroppen, och får hjärtklappning och bara är så himla konstig i kroppen. Jag får även någon konstig skakning i kroppen och klibbiga och fuktiga händer. Jag kollade tempen men har bara lite förhöjd temp( 37.19).  
Varför ska jag känna mig så, så fort jag blir nervös och orolig för något. Jag tar nog en alvedon brus och en c-vitamin brus för att se om det blir bättre.

En sak till det är när jag sitter vid datorn och surfar och skrollar så tycker jag att det flimmrar på något konstigt vis men det kan ju vara grafikkortet som gör det också, speciellt när det är vitt bakgrund bakom texten som jag försöker läsa.

Yrseln och dessa konstigheter känner jag oftast på förmiddagen eller till lunch, men det verkar avta då det kan gå någon dag och jag känner ingenting. Det går i vågor kan man säga.

I går var jag till sjukgymnasten och vi pratade och  jag fick råd på avspänningsövningar, och han sa att det finns flera olika yrsel, som tex spänningsyrsel tyckte jag han sa. Jag ska träffa honom igen om två veckor. Jag ska göra avspänningsövningarna regelbundet för att verkligen lära mig dem.

Psykologen, ifrån vägledningen, hade ringt på min mobil-svarare och meddelade att hon pratat med kuratorn på VC och skulle skicka en remiss till VC så jag får träffa en läkare som får bedömma min ångest,stress och deppresion.  Så vi får se hur lång tid det tar, och om jag får någon tid där överhuvudtaget.

Jag har fortfarande inte hört någon ifrån min kurator på hörcentralen. Det är konstigt då han brukar svara snabbt på mina mail.

//

24 oktober och bara två månader kvar till jul

Jag känner mig bättre nu och har inte haft någon kännbar yrsel.

I fredags gick jag en promenix med min mor, senare tog jag en cykeltur för att hämta mitt paket i från Adlibris. Jag hade beställt en avspännings-cd som kuratorn på hörcentralen tipsat om. Jag beställde även en glutenfri bakbok och en pocket skriven av Mia Törnblom.

I lördags var det städ-dag-på-gården men ingen av oss vill vara med så vi gick upp tidigt och åkte iväg till Thuns. Tonåringarna hittade lite kläder och sambon och jag hittade också lite att köpa. Sedan bar det iväg in till U-a och handla lite där också. När vi väl var hemma så såg det nästan värre ut än innan på gården.
Jag kände mig lite yr vid ett tillfälle under dagen. På kvällen så lyssnade jag på min avspännings-cd.

På söndagen så kände jag mig bättre och jag bakade lite matbröd.

Och idag är det måndag igen. Jag måste försöka att plugga lite då jag ska ha min IG-prövning på onsdag vilket jag inte tror att jag kommer att klara för jag kan inte få in hur man gör ett bokslut i redovisning och beskattning ämnet.

Há en bra höst vecka!

//

20 oktober 2:a inlägget

Har legat och vilat i omgångar på soffan, först blev jag störd av att telefon ringde och det var sjukgymansten som ringde. Jag fick en tid på tisdag klockan 10, känns bra att få komma dit.
Andra gången jag blev störd så var det av att målarkludden var på baksidan av vårt radhus igen, förstår inte varför de kan göra klart allt på samma dag, och inte meddelar de heller att de tänker komma. Jag gick då och åt lunch. Sedan kom dottern hem och så ringde min mor, fast det är ju jag som ska ringa, hon undrade om vi skulle gå en promenad men jag sa att jag måste försöka få tag i kuratorn. Jag fick tag i kuratorn lite senare men hon förstod inte vad hon skulle hjälpa mig med utan tyckte att det var hörcentralens uppgift. Jag försökte att förklara att jag inte bara mår dåligt av detta med hörseln utan att det är en massa annat också. Men hon skulle höra av sig nästa vecka när hon pratat med psykologen på af-hörsel. Jag blev deppig och somnade på soffan igen. Min konstiga yrsel och deggighet i huvudet har kommit och gått då och då.

Jag får nog ta en värktablett igen har bara tagit en Ibumetin i dag. Det känns som om jag inte klarar av att sitta vid datorn längre så jag får avsluta här.

//

 

20 Oktober

Idag är det min mammas födelsedag. Hon blir 69 år, så jag ska väl försöka ta mig dit senare idag.

Jag har mått från och till ända sedan förra torsdagen. Yrsel har kommit och gått och huvudet har varit segt och tungt, och nacken har kännt stel. I helgen kände jag mig lite bättre, men i går mådde jag sämre så jag tog mig mod och ringde till VC och sköterskan sa att det gick något med yrsel just nu, men jag fick en läkartid i morse klockan 8.15, och läkaren jag träffa ställde en massa frågor och tog blodtryck och lyssna på hjärtat och så fick jag göra en massa rörelser för att kolla balasen och reaktioner antar jag. Jag berätta att jag även försöker få tag i kuratorn och så, vilket hon också tyckte var bra. Hon tyckte även att jag skulle ta kontakt med sjukgymnasten, som man inte behöver ha remiss till nu längre, för att få hjälp men rörelser och övningar då hon sa att hon att jag troligen har anspänningshuvudvärk för då kan man ha yrsel.

Jag gick förbi sjukgymnasten och lämna ett meddelande att de ska höra av sig då jag vill ha en tid, och i eftermiddag ska jag prova att ringa kuratorn igen på telefontiden.

I går var jag iväg in till hörcentralen för att kolla mina hörapparater, men den audionomen menade att det gick inte att justera ljudnivån lägre på de ljud som jag anser är för höga, och det ljud jag hör i hörapparaterna är själva ljudet ifrån apparaterna och de skulle jag vänja mig vid snart. Jag åkte hem och tänkte att jag kommer nog aldrig att min hjärna kommer nog aldrig att vänja sig vid alla ljud.

Nej nu hoppas jag få en tid hos kuratorn eller en psykolog för att se om de kan hjälpa mig att må bättre och sammtidigt så måste jag egentligen försöka läsa på redovisning och beskattning igen då jag ska försöka göra en IG-prövning nästa vecka, vilket känns som jag inte kommer att klara alls just nu.

Sköt om er!

 

//