Om

Waneleha är mitt namn baklänges och mitt Alias på internet.

Jag brinner för Data/IT och Webbutveckling.

Jag har funnits på webben sedan jag upptäckte Internet, 2002. Jag provade först att använda FrontPage men sedan gick jag en Webbdesign A (VT 2003) där jag lärde mig grunderna i HTML och sedan dess har jag byggt och trixat mest i kod. Sidan hade jag först hos min Internet leverantör, men så bytte vi leverantör. 2009 köpte jag en domän (adressen till min webbplats) och en plats på ett webbhotell, och så lyckades jag installera WordPress.org. Men där emellan har jag även provat på blogger också. Jag är nyfiken och vill lära mig allt om detta med webbdesign och webben.

2007-08 så studerade jag till IT-pedagog, på halvdistans där det också var lite om webbdesign.

Hösten 2008 blev det konstaterat att jag är hörselskadad och fick mina första hörapparater, och det ledde till att jag blev av med mina två deltidstjänster i kommunen. Vilket egentligen inte gjorde mig något då jag inte trivdes med mina arbetsuppgifter. Så då studerade jag till Ekonomiassistent på distans men fick bara godkänt i tre av fem ämnen.

Hösten 2011, fick jag en praktikplats via AF, på ett privat företag där jag och några till skulle bygga webbsidor. Jag gjorde några stycken men i dags läget finns bara en av sidorna kvar.

I slutet av 2014 blev jag utan arbete igen och gick arbetslös hela 2015.

Men i början av 2016 fick jag en ny praktikplats som min SIUS på AF-hörsel fixade åt mig. Där är jag fortfarande och är nu anställd i kommunen. Det är en resurs skola för hörselskadade och/eller elever med språkstörning. Skolan är liten, max 50 elever, just nu endast 38 elever och 20 personal. Skolan är hörselanpassad. Jag startar dagen med att ta emot eleverna som kommer med taxi till skolan, sedan ansvarar jag för skolans IT-park med iPads och bärbara datorer, till eleverna och personalen. Jag är även webbredaktör för skolans webbsida.

Jag trivs väldig bra!

Jag har även Celiaki och laktosintolerans, och bakar numera bara gluten och laktosfritt.

Jag har en dröm att starta eget och har två affärsidéer; en egen Webbyrå och eller att baka på beställning.

Jag har kommit av mig med bloggande då det hände så mycket i mitt liv from 2016, men innan det så försökte jag blogga lite då och då.

🙂

/

Helena Wallster