Besök hos veterinären

Idag åkte vi iväg hela familjen till veterinären med Tjabo. Vi värmde min vetekudde och sambon gick och hämta ut bilen så den skulle vara varm, vilket den var då jag satt igång kupevärmaren i går. Det var vårvärme ute så det var inte så kallt som tur var.

När vi kom dit så fick jag skriva in Tjabo och så fick vi komma in direkt på ett rum där han fick vägas och så tittade veterinären på honom och kände och klämde lite.

Det beslutades att han skulle röntgas och ta ett blodprov och sedan tog de en odling på såret där bak också, som de gjorde rent och satte salva på.

Röntgen var bra då det visade sig inte vara något fel invertes, men provsvaren får vi vänta i en vecka på. Veterinären skrev ut ett recept på antibiotika och smärtstillande och så fick vi salva med oss. Kallaset av det hela blev en nätt liten summa på 3390kr + 209kr för medicinen. Men det får det vara värt då vi vill att han ska bli frisk, synd att vi inte hade försäkrat honom innan han blev sjuk.

(Kunden innan hade försäkring på sin reptil för annars hade det gått på 12tusen tydligen.)

Nu blir det till att försäkra Elin först och så fort Tjabo blir frisk så ska vi försäkra honom också. Elin är sonens lilla bebis-skäggis.

Och nu måste vi medicinera Tjabo så han blir frisk i ca tre veckor/varannan dag ska han ha antibiotika.

Sambon och tonåringarna tömde hela terrariet på all sand och la frottehanddukar i botten i stället och så han slipper få sand i salvan och det infekterade såret.

Jag hoppas verkligen att Tjabo blir frisk nu.

//