Tjabo är sjuk

Tjabo är troligen sjuk eller så är det en dvala han är i, men jag lyckades få tag i en veterinär idag som ligger utanför samhället, och hon trodde nog att han var sjuk. Så jag bokade en tid till i morgon klockan 12, då det som tur är öppet. Det kommer att kosta en del, för vi har ju inte försäkrat honom, då det aldrig blivit av och nu är det försent att göra det. Nu får vi bara hoppas att det går att bota vad det nu är för fel på honom. Allt återstår att se i morgon när vi varit dit.

Tjabo är våran reptil som är en skäggagam, dvs en ödla.

Sonen har också skaffat en som heter Elin, så i morgon ska jag passa på att fråga var man försäkrar reptiler någonstans, innan hon blir sjuk.

Det är fredag igen och som vanligt går veckorna alldeles för fort. I nästa vecka ska vi passa Vackra, min brors lilla rottis-hund, på måndag en stund. På tisdag ska jag till Lyttkens & Partners. På onsdag får vi nytt bredband installerat och då blir det Fiberlan i hela föreningen. Och i slutet av april så försvinner Combort för gott. Det ska verkligen bli spännande med vårt nya digitala hem. Vi har beställt lite extra utöver det som föreningen står för. Vi får två digitalboxar men sambon vill ha ytterligare en tredje som tillägg. Vi kommer att få 8-10Mbit bredband men vi utökar till 50-100Mbit. Just nu har vi 12-24Mbit och det är hur trögt som helst vissa stunder, så då känns det lite futtigt med 8-10Mbit, när vi har fyra datorer och tre TVapparater.

Men som sagt det ska bli spännande med vårat nya digitala hem.

Há en trevlig helg!

//

Man lär av sina misstag

I onsdags hade sonen lovdag då lärarna hade studiedag. Så då skulle han promt envisas om att han skulle ut och köra moped, fast det är den snö kvar på vägarna. Solen sken och det börja sakta men säkert töa här. Han behövde tanka så han åkte iväg och gjorde det. Visst den vägen är väl trafikerad så där är inte så mycket snö. Men det gick bra att köra sa han när han kom tillbaka.

I går när han kom hem så stack han iväg också, men efter ett tag så gick solen ner och kylan kom snabbt och han hade inte kommit hem, men jag tänkte att han är ju snart 16 och ett halvt lite frihet och ansvar måste han ju få ha. Men så ringer telefonen och det är sonen som ringer och säger ”Gissa vad som hänt?””Nej jag tänker inte gissa ” sa jag, fast jag kanske anat något. Jo han hade kört omkull på en isfläck förstås. Jag frågade ju förstås om han var skadad, men han sa att han bara skrapat knät och att det var värre med moppen. Den hade fått en del repor och ena blinkersen var intryckt. Han sa att han ju har pengar att laga moppeden , men nu idag är han mest bekymrad för att det troligen inte finns reservdelar att köpa för att laga blinkersen. 

Jag hoppas nu att han lärt av sitt misstag att inte tjata om att han ska ut och köra med moppeden för tidigt innan snön och isen försvunnit helt. Men som sagt man måste ju få göra misstag och inte lyssna, för det är ju då man lär sig av sina misstag.

//