Handledarutbildning

Nu i eftermiddag/kväll så var vi, sambon jag och tonåringarna på handledarutbildning.  Jag fixade körkortstillstånd till dem tidigare som de redan fått, och nu är det bara att invänta tillståndet för att få övningsköra privat. Hoppas att det kommer snart så att dottern kan börja på direkten. Sonen får snällt vänta till september då han fyller 16 år, men han ju ändå redan lite försprång då han kört moped i sedan förra hösten. Det ska bli spännande att se hur detta går med övningskörningen. 1600kr fattigare blev vi i dag som sagt, men det får det vara värt. Att ha körkort är värt mycket då det är betydligt lättare att få jobb också. De har 5 år på sig innan tillståndet måste förnyas vilket jag inte hoppas, utan att det fått körkortet innan.

Nu har sonen sommarjobbat i tre dagar och han verkar trivas med det. Upp tidigt, då han börjar redan kl 7 och slutar vid 14 och en timmes lunch. Men i morgon torsdag slutar han kl15 och på fredag kl 12 så det verkar bra.

I går var det väldigt behagligt ute, 20 grader och molnigt och det kom några droppar regn men idag var det varmt igen som det varit de flesta dagar nu. Nästan Cypern värme.

Sonen har för övrigt kommit in på sin sökta gymnasieprogram och idag kom ett gäng papper i från skolan som ska fyllas i.  Han börjar den 18 augusti kl 10.

Jag kollade in dotterns skolas webb och såg att hon börjar den 19 augusti och de hade även lagt in preliminära schemat. Jag loggade även in på gymnasievalets sida och såg vilka val hon fått och där hade de även lagt upp den nya klasslistan, endast 5 killar och 16 tjejer, i den nya klassen.

Det var allt för denna gång…

//