1 Juni men var är sommaren?

1 juni och första sommarmånaden, men var har sommaren tagit vägen. I dag regnar det och är grått och trist ute. Våren var kall och tråkig också.

Jag fick min dotter att söka ett sommarjobb/visstidsanställning vid behov. De sökta fem stycken tjejer med körkort och inom parkskötsel. Perfekt för min dotter.

Den 15 maj så var hon på intervju och samma dag var jag på mammografi, och sambon hade tagit ledigt då han hade komptid som han måste ta ut, då det har ändrat en del på han´s jobb.

Den 22 maj när dottern var på väg hem så fick hon veta att hon fått jobbet. Helt underbart.

Den 26 maj så slutade dottern på skrivarlinjen på Sundbybergs folkhögskola, och den 28 maj var dottern till sin nya arbetsgivare och fick skriva på anställningsavtal och fick kläder att ta hem och prova. De var för små så hon beställde större storlek.

Idag klev sambon upp tidigare och skjutsade dottern till sin första arbetsdag. Hennes arbetstid är mån- tors 6.30 – 16.00 och fredag 6.30 – 13.00, i två veckor nu till att börja med.

Så det blir till att dottern får ställa om sig då hon är dålig på att komma i säng i bra tid på kvällarna. Hon lär vara trött när denna vecka är slut kan jag tänka mig.

För mig går det segt att söka nytt arbete. Jag har ännu inte fått någon samtal om intervju. Jag börjar bli less på att gå hemma faktiskt, i ett halvår nu, och dagarna för ersättningen minskar fort.

Vill så gärna starta ett eget, men jag har inte den styrkan att våga göra slag i saken.

Jag vill ha ett fast jobb på heltid helst, men just nu känns det som att bara jag får någon typ av tjänst i alla fall. Jag söker till webbyråer, administration/kontorist, och även butiksjobb, fast jag tror inte att jag kan jobba där fast jag vill, pga min hörselskada.

Tjoflöjt!

//