Semester i tre veckor

Så himla skönt med semester, och i går hämtade jag hem dottern vid tåget. Hon har varit på en fyra dagars tripp och bott på hotell i Linköping, och Närcon. Hon var trött, mest i fötterna. Och nyss såg hon att ena hjulet på hennes nya resväska gått sönder, vilket vi ska försöka reklamera på Coop forum. En resväska för 599 kr borde ju hålla mer än en resa på fyra dagar, eller?!

I lördags tog sonen, sambon och jag en dags resa med bil till Bergslagen, jag såg såg skymten av gården som jag levde mina första fyra år.  Sonen körde min Honda CRV. Sonen hade vunnit delar till Saab´n på Tradera som han ville åka och hämta, och det fanns ju givetvis mer delar som sonen köpte när vi väl kom fram. Han blev även erbjuden att köpa en bil väldigt billigt, en Saab givetvis. Helt rostfri var den men den gick inte att starta då det var nåt fel på start motorn eller nåt sånt. Sonen har nu bestämt att han vill köpa även den och ännu mer delar från samma säljare. Men så kom vi på att vi bara har B-körkort och inte kan frakta hem bilen själva, som tur var så visade det sig att min yngre bror har mera behörighet på sitt körkort så det ser lovande ut att han kommer att köra. Så just nu tror jag att jag har en lycklig son.
Sonen var även till min äldre bror och fråga om han kan ha bilen hos honom ett tag tills han fått igång den. Han tänker köpa ett partytält att ha bilen i, så länge. Sedan ska vi prata med min mor om hon kan fixa en garageplats i föreningen som hon bor i. Det ska tydligen finnas en del lediga.

Under resan till Bergslagen så stanna vi till för att äta något, och första stoppet var vid Statoil, men där fanns inget gluten och laktos fritt, bara en lite fruktsallad, men bättre än inget alls. Nästa stopp  blev på vägen hem och då blev det Max och de hade gluten och mjölkfritt som gick att äta men det var inte så mycket mer.
Tänkt att det ska vara så svårt att kunna resa med bil och inte hitta något vettigt att äta när man har intolerans och allergi.

//

 

Juli månad…

…en vecka kvar sedan tar sambon och jag semester i tre veckor. Jo det blev en sen semester men vi ska inte göra något speciellt. Bara vara! Sonen och dottern har semester just nu och de har sin sista vecka när vi har vår första. Så en vecka har vi semester samtidigt.

På torsdag sticker dottern och hennes kompis iväg med tåget till Linköping på Närcon, och de kommer hem på söndagen. Den här gången har dottern bokat hotell, och det var det sista rummet på hotellet, som hon fick. Hon har även beställt glutenfri frukost.

Jag har ett konstigt mående igen. Vissa dagar så mår jag skitbra och så, för att i nästa dag känna av yrseln igen som ändå har minskat rejält sedan påsken. Om jag ändå kunde slippa känna oro för saker och ting. Jag vill känna glädje och lycka igen, fast jag ändå inte känner mig deppig eller ledsen. Det är konstiga känslor som om jag inte har några känslor längre. Förr kunde jag grina hur lätt som helst och skratta hur lät som helst. Jag vet inte när jag grina sist, då jag förr kunde grina minst en gång i månaden vilket kanske också är konstigt. Men ändå så är jag glad att min bubbla så gott som är borta nu då jag tidigare känt om om jag levt inuti en.

Jag måste tänka positivt och tänka på att allt alltid löser sig i slutänden, då det ju alltid gör det. Men jag förstår ändå inte vad det är. Jag har en anställning, visserligen en projektanställning som varar till början på nästa år. Jag är fortfarande trött men inte på samma sätt som jag var förut. Att vara hörselskadad är tröttsamt, men jag försöker att arbeta heltid ett tag till, även om jag kan söka sjukbidrag om det skulle behövas en tid.

Mina barn är vuxna och skolan är slut för båda och vuxen livet har börjat för dem. Båda har klarat körkorten så det också är ur världen. Det enda jag kan oroa mig för är om dottern nu inte får jobb innan december, men jag oroar mig inte så mycket ändå, då arbetsgivaren sagt till mig att de ser fram emot när hon ska börja sin praktik där den 5 augusti.

Den enda oro som jag kan tänka mig att det verkligen jag har är att förstå att de är vuxna och att jag nu ska eller måste släppa taget helt och hållet. Vilket ju är jättesvårt då jag varit en riktig hönsmamma i tjugo års tid.

Nej nu ska jag bara se framemot semestern så jag får vila riktigt ordentligt.

//