Förkylt

Under midsommaren var sonen sjuk, sambon har hostat i flera veckor nu. I torsdags blev dottern hemskickad ifrån sin jobbpraktik. Hon hade feber och ont i halsen men hon åkte ändå iväg på cosplay i Storvreta, där Storcon var. Jag började känna mig krasslig i går, lördag, ont i halsen och matt i kroppen. Likaså idag. Så dottern och jag blir nog hemma i morgon för att vila.

I fredags var sonen till Saluhallen där han blev bjuden på middag, så då passade sambon och jag på att äta ute. Det blev pizza. Vi åt på Il Forno i Alsike. Den var både stor, god och mäktig, så jag fick en kartong och ta med det jag inte fick i mig där. Jag behövde inte ens be om den utan bagaren förstod innan. Det gick jättebra att värma pizzan dagen efter i micron.

//

 

 

Onsdag vecka 26

Midsommarhelgen var rätt så lugn.(Bara sambon som drack för sig själv, förstår inte när han ska bli vuxen.) Sonen låg till sängs, då han på torsdagen kom hem med feber och halsont. Han piggnade till på söndagen och så åkte han iväg och jobba i måndags.

I tisdags förra veckan åskade det och slog ut två av tre tv-digitalboxar, så i helgen ringde jag och fick två nya boxar. Sonen var lite desperat när han inte kunde titta på sin tv, när han låg till sängs i helgen.

Jag hittade ett recept på ett bröd som man skulle baka på bakpulver och bikarbonat men jag misslyckades med det. Jag vet inte vad jag kan ha missat. Kan kanske vara att jag tog laktosfri filmjölk istället för vanlig, men borde inte ha varit av den anledningen.

Till helgen ska dottern och hennes kompis till Storcon i Storvreta. Fredag till söndag blir de borta. De ska sova hos kompisens farmor. Jag hoppas dottern kommer att hitta något att äta.

Sonen är bjuden på middag på fredag, då företaget han jobbar hos ska ut.Sambon och jag funderar på vad vi ska passa på och äta ute också.

Sambons ”far” fyller 70 på fredag men det känns meningslöst att åka dit, då de tydligen har bestämt sig för att ha sagt upp bekantskapen med oss. Svärmor ringde inte ens till sonen på han´s student. Trots att vi skickat tre inbjudningar totalt under ett års tid, dotterns student och tjugo års dag. Men de kom inte.

//

Juni 2013

Nu har sonen tagit studenten, den 5 juni. Han fick ett stipendium på 2000kr och fina betyg. (Dottern fick ett stipendium på 2500kr när hon tog studenten förra året.) Jag köpte smörgås tårta och bakade fika. Jag bakade även en gluten-och laktosfri smörgåstårta. Tyvärr glömde jag alldeles bort att ta bilder. Vädret var strålande vackert och gästerna kom. Men svärföräldrarna varken hörde av sig eller dök upp.

I måndags så började sonen på sin lärlingstjänst och dottern körde upp för andra gången och klarade sitt körkort. Så himla skönt att de har körkort nu båda två.

Vi har grillat några gånger och i går så hann sambon grilla klart och direkt efter så kom en störtskur. Idag grillade vi igen och satt ute och åt.

Vi var även iväg in till stan en sväng och köpte en ny kaffebryggare (Vi har haft den gamla i säkert 15 år) Sambon och jag satt i bak som passagerare och dottern körde och sonen satt bredvid.

Vi tar sen semester i år. Först vecka 31 tar vi tre veckor ledigt.

//