Resfeber eller vad…

Idag har jag känt mig konstig i kroppen, så för säkerhets skull så hoppade jag över gympaträningen i kväll. Kan det vara att jag känner lite resfeber eller håller jag på att bli förkyld. Kanske båda delarna.

Torsdag natt har jag bokat hotell för sambon och mig. Vi ska sova på Hotell Gillet i Katrineholm. Sonen ska sova på hotell stat. Dottern får lova att stanna hemma själv med djuren. Kan bli nyttigt för henne. Hon har äntligen fått en praktikplats i tre månader framåt, så nu gör hon något dagtid istället för att sitta vid sin dator hela dagarna. Hon gör sin praktik på banken i byn. En bra merit på sin CV. Hon ska få prova på allt inom banken och sedan välja något av alla arbetsuppgifterna och fortsätta med det under sin praktik. Hon har varit där i en vecka nu.

Hon har även bokat in ny tid för kunskapsprov B-körkort och uppkörning. Det var lång tid framåt så nu måste hon även skaffa nytt leg då det hinner gå ut lagom till provet.

I fredags morse fick jag föraningar om att jag skulle få migrän dvs synbortfall, och känslighet för ljus. Jag tog en Ibumetin som verkade medan jag gick till tåget för jag tänkte att jag sticker till jobbet ändå. Jag fick bara en liten anings värk i huvudet vid höger ögat. Men sedan på eftermiddagen så mådde jag sämre igen.

I torsdags när jag skulle hem ifrån kursen på Hörcentralen så gick inga tåg då det visade sig vara översvämmade spår, så sambon och dottern fick hämta mig. I fredags morse så gick tågen något försenade och det var ganska otäckt att åka då tåget lutade i sidled väldigt mycket så jag trodde nästan att vi skulle spåra ur, men tåget körde jätte sakta genom översvämningarna. Hem åkte jag med sambon då jag fick lov att gå tidigare. I morse så lutade tåget lite grann och det var bara en kort sträcka som det gick långsammare.

Snön är så gott som borta nu, vilket är skönt då den har legat ända sedan den 5 december 2012. Det har regnat och blåst en del och solen har tittat fram så det har varit ganska varmt i solen under helgen, uppåt tjugo grader.

//

Lite av varje

I måndags så övningskörde jag med dottern, vid Sigtuna. Jag hoppade över gympa passet. I tisdags så skrev dottern kunskaps provet för körkortet, men hon hade två fel för mycket för att bli godkänd. När vi kom hem ifrån jobb så övningskörde sambon med dottern mitt i Sigtuna, medan jag gjorde middagen. Efter middagen så övningskörde jag med dottern inne i Uppsala. Det mesta eller allt gick bra och dottern var på ganska bra humör även då hon inte blivit godkänd på teorin. På onsdagen så var det uppkörning för dottern och hon hade otur och blev inte godkänd. Hon deppade givetvis, vem skulle inte det. Minns ju hur jag kände det själv, då för så där tjugofem år sedan. Jag fick ju mitt körkort till slut efter fjärde gången. Men jag känner att dottern är duktigare än vad jag var.

Idag var dottern in till Bromma på anställningsintervju som tydligen kändes helt okej, och hon skulle höra av sig dit när hon fått nästa uppkörning, då de verkade intresserade av dottern, men kravet är att ha körkort, för att få projektanställningen.

På måndag så börjar hon på praktik på banken på hemmaplan, som ska vara i tre månader framåt.

I går var jag till kuratorn på Hörcentralen för sista gången då han nu går i pension. Känns lite vemodigt, då det känts bra att prata med honom. Ikväll så har jag varit på kurs på hörcentralen, ”Aktiv kommunikation”. Den ska var fem gånger men jag kommer bara att kunna vara med fyra av dessa, eftersom att jag har bokat hotell i Katrineholm när sonen ska vara i final i Plåt-SM. Kursen på hörcentralen var givande då det är skönt att höra att det bara inte är jag som tycker som jag tycker utan det flesta har samma tankar och funderingar. Det är en blandad grupp och man ska gärna ha en anhörig med men det var bara två anhöriga med av åtta deltagare. Jag kommer troligen inte att kunna få med min sambon dit. Kursen är mellan klockan 16 och 18 och sambon slutar klockan 16, och kan inte smita iväg tidigare.
När jag gick från jobbet vid 15.20 så var min chef på mig fast jag fått ok via mail. Han ställde några frågor om tiden det gäller och så, men så ringde telefon så han sa att vi måste ha möte och prata om det senare. Jag hoppas att det ordnar sig, då jag känner att detta är en rehabilitering för min hörselnedsättning som jag tycker att jag måste få gå på.

En av tjejerna på kursen, kunde inte jobba heltid pga sin hörselnedsättning, vilket hon har försökt med flera gånger och då är hon ändå bara lite över trettio. De andra vet jag inte om de arbetade heltid, men jag tänker försöka arbeta heltid så länge som det går. Men om vi ska fortsätta kriga här hemma så vet jag inte hur länge det håller. Det tar verkligen på energin att vara hörselskadad, då man oftast är helt slut i huvudet när man kommer hem, och ska orka ha någon bra kommunikation och vara social med familjen. Vilket de har svårt att förstå.

Nej nu väntar sängen och att försöka koppla bort att jag har två, ibland tre olika tinnitus ljud. Det är aldrig tyst i mitt huvud trots att jag har hörselnedsättning och tinnitus på båda öronen. Men trots allt så sover jag bättre nu än vad gjort tidigare år.
//

Dottern har fått praktikplats

Det var skönt med påskledigt i fyra och en halv dag. Välbehövligt. På torsdagen gick jag med några kollegor och åt lunch ute. Riverside. Sedan gick jag på stan en stund innan jag åkte hem. På fredagen ö-körde dottern och vi hämtade 38 gamla böcker (uppslagsverk), så där hundra år gamla, hos en kollega. Dottern gillar gamla böcker. Sedan bakade jag lite och gjorde det vanliga som städ och tvätt. Sambon bytte till sommar däck på bilen och det gjorde även sonen på sin Saab.

Påsklovet som nu snart är till ända, så har sonen arbetat. Dottern var på intervju på skärtorsdagen och fick besked i går att hon fått praktikplats på banken här i ”byhålan”. Han på banken måste ha fastnat för att min dotter har hela tre ideér till att starta-eget-verksamhet. Praktiken börjar hon den femtonde april. Innan det ska hon till Bromma på torsdag nästa vecka på en arbetsintervju.

Dottern ska ju även göra kunskapsprovet och köra upp i nästa vecka. Så den här helgen och fram till dess så är det övningskörning som gäller för hela slanten för henne. Sambon har planerat att de ska köra till Sigtuna (sambon bodde där när han gick på lågstadiet).

Hela veckan har jag haft ont i magen från och till som jag oroar mig en del för vad det kan vara. Kan kanske vara att jag drack lite påskmust och åt lite godis(lakrits) under påsken.

….och så var det fredag kväll igen….

//

Def Leppard till Uppsala i sommar

Sitter och lyssnar på Deflepards album Hysteria. Jag vet inte hur jag ska göra, jag både vill och inte vill gå på deras utomhus konsert på Vaksala torg när de kommer till Uppsala den 3 juli. Eller så köper bara sambon en biljett och går själv eller med någon annan, om det nu finns biljetter kvar. Sambo prata om att en jobbarkompis prata om att ta sig upp på någon av fastigheterna brevid och sitta där och kolla istället, vilket jag tror att många kommer att göra ändå. För mig skulle det i och för sig räcka med att sitta några kvarter bort bara för att höra i alla fall, för att se är ju inget måste, då de numera är gubbar i femtio års ålder. Det är ju dessutom lite vänligare för min hörselnedsättning då jag inte vill att den ska bli värre av att bara gå på en musik konsert. Nu var det lite mer än tjugo år sedan jag var på Magnum konsert i sth. Jag väntade dottern då. Det skulle var kul att få höra dem på riktigt.

//