Webbprojekt

Tänkte att jag ska skriva ner länkarna till de webbprojekt som jag har arbetat heltid med den senaste tiden. Det första projektet har jag kodat helt själv i HTML5 och CSS3 i notepad++; en tandläkarklinik/lägenhet som är till salu i Uppsala.

Det andra projektet är en kompositörs sida, som jag gjort i WordPress med hjälp av ett tema-designs-program. Jag har även lagt till två plug-in. (Kompositören är gift med min projektledare/chef.)

Även det tredje projektet har jag gjort i WordPress med hjälpt av tema-designs-programmet.

Jag har även fått ett till projektuppdrag som jag snart ska på börja och det är att göra om en spansk tapas resturang webbsida i Stockholm, den är helt i gjort i flash vilket kommer att gå ur tiden då det inte fungerar i Ipone och Ipad.

Tanken är att göra om alla webbsidor så att de ska fungera ihop med alla smartphones och surfplattor i framtiden. Så vet du något företag (litet eller medelstort), som inte är nöjd med sin webbsida eller skulle vilja ha en webbsida så säg åt dem ska höra av sig till Praktus.se i Uppsala.

Jag hoppas att det dyker upp flera uppdrag under detta året så att jag får fortsätta med mitt drömyrke i flera år till än bara de tolv månaderna som jag fått nu till att börja med.

Nu har min dotter gjort en av sina APUveckor, och hon har haft massor att göra säger hon så nu har hon en dröm att öppna ett eget tryckeri om hon inte får något arbete på ett tryckeri.

Hej så länge!

//

 

Måndag den 6 februari

Idag när min arbetsgivare kom så hade han en resväska med sig och i den hade han en ny laptop till mig, och en macbook pro till en av mina kolleger. Jag fick veta detta för ett tag sedan så det var ingen överraskning direkt, men det är alltid lika kul att packa upp och lära känna en ny dator pryl.

Vid lunchen så snacka vi lite och han sa att det var jag som gjort flest webbsidor på denna tiden som jag varit där. Två av killarna fick ingen fortsättning efter praktiken, medans jag och de andra två killarna fick projekt anställning i tov månader framåt. Men jag har inte fått skriva på något avtal ännu.

I går söndag så övningskörde jag med sonen och dottern, det gick väldigt bra, förutom att båda får motorstopp väldigt lätt och ofta, när de har stannat och ska åka iväg. De körde ungefär i en timme var och när vi kom in så hade sambon gjort köttgryta som stod och puttrade på spisen. Vi såg fyra rådjur och en hare när vi var ute och körde.

Go´natt!

//

Helg vecka 5

Jag är glad att min hörsel inte är så dålig så jag inte hör när snön knarrar under fötterna när jag går. Här har det varit runt minus tio till femton grader under denna vecka, inga mängder med snö men det är tillräckligt.

Sonen har gjort tre veckor APU på ett plåtföretag i U-a, och från och med nästa vecka till och med vecka femton ska min dotter ut på APU på ett tryckeri i U-a, samma som förra gången men en annan handledare.

Jag har gått mina tre månaders praktik och nu fått en projektanställning på tolv månader framåt, men inte skrivit något papper ännu. Vilken titel jag har är jag fortfarande osäker på. Två nya praktikanter började i torsdags. Jag har gjort tre webbsidor under den här tiden. En är jag helt klar med och de andra två nästan klar med, bara några sista justeringar.

Mitt mående blir bättre och bättre för varje vecka och mitt mål är att jag ska lära mig att hantera min yrsel och oro, precis som jag lärt mig att hantera min migrän, vilket jag inte har så ofta nu för tiden, och kan ha två till tre gångerpå ett år.

Tittade på melodifestivalen med dottern, men den blir bara sämre och sämre för varje år som går.

Nu är lördag kvällen slut..

//