Sista maj idag.

Nu har dottern sommarlov. Igår var vi in till hennes skola och hämta hem lite saker som hon gjort på bildlektionen som hon inte ville ta med på buss/tåg. När vi åkte hem lät jag henne övningsköra på vägen och det gick bra trots att det var nylagt asfalt och hög vägkant och inga streck dit målade än. Jag var lite nervös varje gång hon kom lite nära vägkanten men hon körde i 40 km på en 70 väg och det var mitt på dagen och knappt någon trafik.

Idag var jag iväg på en träff på hörcentralen med min kurator och en kollega till honom. Jag fick träffa tre andra kvinnor med hörselnedsättningar. Två var äldre och en i min ålder. Vi ska träffas två till tre gånger till, varje tisdag mellan klockan 16-18 och prata om hur det är att leva med hörselskada och hur det påverkar oss och våra liv. Det var väldigt intressant. Först pratade kuratorerna och sedan fick vi en och en berätta våran historia om hörselnedsättningen.
Det som känns mest skönt är att jag inte är ensam om att ha mina tankar och funderingar utan vet nu att de andra har i stort sett samma tankar och funderingar. De andra hade gått in i den berömda väggen och varit sjukskrivna i perioder medans jag känner att jag nog sa till i tid och inte sjukskrev mig innan jag blev arbetsbefriad och uppsagd. Men sammtidigt undrar jag ändå om det kanske hade varit bättre att jag hade kört på in i väggen och blivit sjukskriven.

Mitt liv går fortfarande upp och ner, då jag ena dagen känns som jag inte uppfattar något alls vad andra säger medans jag andra dagar mår relativt bra och då också hör riktigt bra.

I går så vart jag stressad och då uppfattade jag inte alls vad min dotter sa medans i morse så hörde jag väldigt bra.

Slutsatsen av det hela är att när jag mår bra så fungerar min hörsel betydligt bättre men så fort jag mår dåligt och är stressad så hör jag genast väldigt dåligt och kan inte uppfatta något alls vad som sägs. Det är som om hjärnan stänger av och inte vill ta in mer information.

Nej nu måste jag försöka att ta in information i Företagsekonomi B, innan det är dags att gå till sängs.

//

Fredag igen…

Nu är det fredag igen och har just tittat på ”Så ska det låta”, där Pontare och Hammerfall sångaren Joakim var i ett lag. En kombination som matcha bra ihop faktiskt.

Sonen är ute med sina två kompisar, troligen hemma hos ena och kollar film, som alltid.

För dottern så var lyckan ganska total. Hon skickade sms idag att hon fått sin Ipad som ska vara skolans nya pedagogiska hjälpmedel inför hösten och GYM11 (eller vad det nu heter). Hon och några till i klassen hade fått stått och tryckt loggor på fodralen till Ipadsen i några dagar nu. Hon är ju snart en blivande trycktekniker/tryckpressoperatör. Alla som går i tvåan och börjar trean i höst får sina Ipads nu när sommarlovet börjar idag för dottern. Jag vet inte om hon ska behöva åka till skolan för någon komplettering i något ämne men det verkar inte så. Ipadsen ska de troligen få köpa loss nästa vår när de tar studenten.
Jag trodde att Ipadsen skull var lika små som smartphones men de var ju som en mini-dator, och som tur var så fungerade den emot vårat nätverk och bredband.
Men hon vart lite besviken när hon försökte att uppdatera sin blogg via ipaden och det inte fungerade, men jag tror nog att hon löser det snart.

Vi hade tänkt äta grillat idag men så kom det regn så sambon fick steka köttet istället vilket ju inte alls är lika gott. Karré ska ätas grillad. Men så åt vi färsk potatis till. Sedan blev det jordgubbar med glass till efterrätt.

Ha en trevlig helg!
//

Sommarjobb för dottern

I går när jag var på gympan så ringde hem-telefon och sambon svarade och den som ringde i från kommunen vill prata med dottern som just då var ute och fotograferade, (annars sitter hon som mest vid sin dator). Men som tur var så fick hon ringa upp när hon kom in igen. Hon blev erbjuden sommarjobb, tre veckor på park i kommunen som hon sökt men fått nej på tidigare. Men hon stod kvar i kön och nu hade hon turen, på sin sida. Det var ju bra att de ringde på våran fasta hem telefon i år, vilket de inte gjorde förra året. I år fick hon egentligen inte söka, då det gällde bara de som går i nian och första året på gymnasiet men jag gjorde en chansning och lämna in hennes ansökan ändå.

Nu hoppas jag även på att sonen får napp någonstans också, förhoppningsvis så kanske han kan få ett jobb hos sambons arbetsgivare. Både sonen och dottern har sökt ditt men fått nej, men tydligen är det flera som hoppat av i sist stund så nu står de utan sommarjobbare på en del områden.

Nu väntar sängen…

21 maj

I fredags var jag till audionomen och fick mina nya insättningar till hörapparaterna, det blev som första gången, allt hördes jättehögt men det bästa var att jag hörde henne bättre och de sitter bättre då de är gjutna efter mina hörselgångar. Jag hörde min egen röst jättehögt så då sänkte hon ljudet lite men då blev min röst så dov på något vis. Men jag ska prova och se hur det fungerar nu. Jag hörde hörapparaternas sus mycket högre, och det låter ungefär som min tinitus och det gick inte att göra något åt tydligen. Men det kanske är en vanesak. Jag upptäkt en annan sak och det är att jag kan hålla för öronen bättre om det skulle vara något högt ljud som är otäckt, och då blev de som hörselproppar.

Idag var det marknad och jag fick gå ensam då min dotter ville gå själv och de andra ville inte gå alls.
Jag träffa på först min äldre bror som jag visste skulle ha två av sina veteran bilar där. och sedan träffa jag på min yngre bror med barn och min mamma. Jag pratade lite med min kusin som hade loppis utanför sitt hus som vanligt, då det är mitt i marknaden som hon med familj bor. Sedan träffa jag på två kolleger.
Jag köpte, som vi alltid gör, cocosbollar, men inget annat, sedan cykla jag hem.

Jag hjälpte dotter med att dela reklam som jag även hjälpt henne att blada på förmiddagen. Det är fortfarande mycke trycksaker att dela för henne, 10 stycken denna gången.

Till middag så grilla sambon vilket vi även gjorde i går också. Det är gott med grillat och det hör sommaren till.
Solen sken och värmde idag men det blåste ganska bra också.

Nej nu väntar sängen. Go´natt!
//

Sjunde maj

Idag kom värmen tillbaka igen.
Som alltid på lördagarna så delar dottern reklam och jag hjälpte henne.

I torsdags så gjorde jag examination i Adminstration A och fick Godkänt. Själva examinationen görs via webbkamera och varar i ungefär femton till tjugo minuter, men det fungerade inte så bra så läraren ringde upp mig på vanliga telefon och då gick det lite bättre.

Jag var även in till Audionomen och bestämde att jag skulle testa andra insatser till mina hörapparater, så hon fick gjuta mallar till dem. Hon blandade ihop en grön och en vit massa till en klump som hon stoppa i en slags spruta och sprutade in i öronen efter att hon satt en liten skumgummi-dutt i hörselgången. Sedan fick jag sitta en stund tills massan hade stelnat till och då tog hon ut dem och nu tar det två veckor tills jag ska komma tillbaka och prova dem och se om det fungerar bättre.

//