Combort och Fotomässan

I veckan som var så fungerade inte vårat Bredband här. Vi var som tokiga då, speciellt dottern, men även jag. Men i fredags när vi kom hem så hade det börjat komma igång igen. Jag länktar verkligen tills vi får Fiber-bredbandet installerat, i från en annan Internet-leverantör.

I går så åkte dottern och jag iväg med tåget till Älvsjö/Stockholmmässan på Fotomässan. Vi tog regionaltåget in men vi fick stå hela vägen då det var fullt på hela tåget. Som tur är så tar det bara knappt 30 min ifrån våran ”byhåla” till STH-Central. Sedan pendeln till Älvsjö. Dottern gjorde sitt planerade köp på mässan och fick till fyndpris. Hon verkar nöjd ialla fall. Hon införskafade sig en LowePro Slingshot för att ha kameror och objektiv i. Hon avänder inte bara sin digitala kamera utan fotar även analogt.

Dottern har även nu haft APU i två veckor och har två veckor till nu och hon verkar trivas bra. I förra veckan kom hon hem med ytterligare en kamera, som hon fått av en på arbetsplatsen. En gammal Canon EOS 1000FN, dvs en analog systemkamera, men då hon redan är förälskad i våran gamla Eos 700 så gav hon tydligen sin bror den hon fick. Hon köpte även i förra veckan ett nytt objektiv som passar till dessa gamla kameror. Hon har även vunnit en auktion på Tradera, en gammal kompakt analog kamera som hon ska kunna dubbel exponera med.

Här har för övrigt vintern kommit och det är nästan 10 minus ute, helt underbart vitt, hoppas nu att det får ligga kvar resten av året.

Nej nu är det go´natt , natti natt!

//

Omplacering?

För två veckor sedan, den 11 nov, så var en arbetsmiljöingenjör i från Företagshälsovården till mig på jobbet för att göra en bullerdosmätning. Jag fick en mätare på mig och en som vi ställde i diskrummet. Han satte på dem och åkte för att komma tillbaka på eftermiddagen. Det är bestämt att vi ska mäta alla ljud på min arbetsplats, då jag upplever alla ljud som störande, och jag är orolig för att det ska göra min hörsel ännu sämre.

I måndags, 15 nov,  förra veckan så var jag på ett möte med min arbetsledare och chef och en ifrån kommunen som jag tror har hand om omplaceringar och sånt. Min arbetsledare hade då fått rapporten på vad mätarna visade och de visade ganska så höga decibel på min arbetsplats, men jag upplevde att de inte trodde att det var skadligt, men de får läkaren utlåta sig om. Än så länge har jag inte hört något ifrån läkaren på fhv. Men däremot så var jag hos en läkare på hörcentralen den 18 nov och jag visade rapporten på mätningarna och jag sa att jag var orolig för att min hörsel skulle bli ännu sämre.

Läkaren menade om jag förstod henne rätt, att jag kommer att få sämre hörsel då jag har en genetisk hörselnedsättning. Jag sa att min farmor hade hörapparat när hon levde, (hon var i stort sätt döv innan hon dog). Hon menade att om jag fortsätter att arbeta på min arbetsplats så kommer det att gå ännu fortare med hörselnedsättningen.

Idag fick jag ett brev i från läkaren som jag ska ge till min arbetsledare, där det står att jag måste omplaceras inom en snar framtid, och att de måste köpa hörselkåpor till mig som jag ska ha på mig när jag arbetar.

Jag sa även till läkaren att audionomen sagt att måste ha hörapparaterna på mig hela tiden men läkaren menade att då jag vistas där det är höga och störade ljud ( jag är inte bullerskadad) så ska jag stänga av hörapparaterna eller ta av mig dem.

Som sagt min hörselnedsättning är ärftlig och tydligen medfödd, och min hörselkurva är en ”hängmatta”, det vill säga jag hör de höga bas tonerna och diskant tonerna men inte en del konsonanter i talet.

Är jag stressad så hör jag oftast ännu sämre men mår jag bra så hör jag ganska bra. Det är väldigt jobbigt att samtala med fler än tre personer i taget och speciellt om det är en massa omkringljud. Men sitter man och pratar med en person och ingenting runt omkring stör så fungerar det jättebra. En del tror att de måste höja rösten för att jag ska höra men så är det inte utan man ska prata lugnt och tydligt för att jag ska höra och inte stå för långt ifrån mig.  Om jag ändå inte uppfattar vad som sägs så kan man försöka med andra ord istället.

//