5 December och ingen vinter

Det är 11 grader varmt ute och det blåser i stort sett storm i södra landet och en del här, så det knakar i väggarna. Jag har just lyckats baka goda bär muffins, givetvis gluten och laktosfria. De vart super smarriga! Bild finns på Instagram. Receptet finns i den nya boken som min dotter köpte åt mig på mat-för-livet mässan i går. Jag var på mässan fjärde gången i rad och i år fick jag äntligen med dottern då jag sa att hon fick köra så hon får öva mer på att köra lite längre. Det gick jättebra. Mässan stökade vi av på knappt två och en halv timme. Parkeringsbiljetten hade jag betalt till 17 tiden men jag lyckades sälja den åt en annan, eftersom att vi var klara redan klara innan 13.30.

På mässan köpte jag en bok (Smillas) och som sagt dottern köpte en bok åt mig som tidig julklapp. Vi köpte även bröd ifrån Genius (Storbritannien), pasta och några produkter ifrån Semper. Jag tog som vanligt en massa broschyrer och recept.

Jessica och Maria var där med sina böcker, som jag redan köpt, Smilla, Elisabeth, Mekto, och även andra författare av glutenfria böcker, var på mässan.

Efter mässan gick dottern och jag till Waynes och jag tog en varm choklad.

När vi kom hem hade sonen redan kommit hem och sedan åkte han iväg på Julbord med sitt jobb, dottern och jag åkte och hämta honom sedan vid 23.30.

Idag har jag varit deppig då sonen tjafsa med mig om sin tvätt.

I tisdags så var jag med SIUS på arbetsplatsbesök till en Konferensgård, det var jättemysigt där men en bit att ta sig dit. Det visade sig senare att de helst ville ha någon på kvällar och helger, men jag känner för att arbeta dagtid i första hand.

I torsdags så var jag in till AF på möte med SIUS och handläggaren. I nästa vecka, på tisdag, ska jag och SIUS träffas igen.

Det var allt just nu.

//

20 november och det börjar bli kyligare

Tiden har alltid en förmåga att gå fort som vanligt…

Mina ersättnings dagar börjar bli få, endast 58 kvar. Tar helt slut i januari 2016. Jag har nu fått en SIUS-konsulent som ska hjälpa mig att hitta något lämpligt ställe att få praktik och sedan förhoppningsvis en anställning. Jag har varit på ett arbetsplatsbesök i Rosersberg i onsdags, men det visade sig att jag skulle vara där redan klockan 04.00 på morgonen, men det blir ju inte lätt när första SL-pendeln går från Knivsta 04.35 på morgonen. Sedan var det ganska kyligt för mig på lagret, där det var tänkt att jag skulle vara. Så det blir inget där.

Idag ringde SIUS-kosulenten och sa att vi ska göra ett besök på ett annat ställe den 1 December, men det är inte heltid, men göra ett besök kan man ju alltid göra.

Dottern har inte heller hittat något arbete, men idag så såg sambon att de söker två fastighetsskötare.

Nästa fredag ska i alla fall jag åka till AF på en rekryteringsmöte, ett företag söker två stycken scanneroperatörer.

Annars så är det ju snart jul och det jag önskar mig mest är ju som sagt ett nytt jobb. Sedan finns det ju en del annat, som jag önskar mig. Vi skulle ju behöva ny säng, då vattensängen är på övertid, vi har haft den sedan 2002, och jag misstänker att dämpningen har gått sönder. Den först madrassen höll i ca 13 år (1989 -2002) och då hade vi tömt och flyttat den så där, 6 gånger, och dämpningen pajade totalt och så gick det först hål på ovansidan som gick att laga sedan gick det hål på undersida, som var svårare att laga, så då köpte vi ny madrass. (den vi har nu)

Men det är ju inte så bara att köpa en ny säng när vi bara haft vattensäng i 26 år.

//

🙂

Augusti månad och sommaren kom

Jag och sonen var hos läkaren på VC för lite mer än två veckor sedan. Nu har vi fått provsvaren(blodprov). Transglutaminas visar inte på gluten, men för att säkerställa så bör sonen göra gastroskopi. Och läkaren föreslår att han ska äta laktosfri kost, då han har genen för laktosintolerans. Sonens övriga blodvärden var normala, som järn, folsyra, magnesium, B12 och zink.Mina värden var att jag hade lite förhöjd järn(ferritin) och lite för lågt zink. Ferritin(järnet) kan ligga lite högt då jag har besvär med mina leder. Och jag ska återkomma om lederna svullnar för ny bedömning. Man får oftast ont i lederna vid Celiaki. Min transglutaminas har normaliserats (från 13 till 2), men jag bör göra en ny gastroskopi för att se att tarmslemhinna har läkt. Så nu återstår det att sonen och jag ska bestämma om vi ska göra gastroskopin. Som vuxen blir man inte nedsövd, men jag ”överlevde” första gången … Jag ska även försöka få dottern att ta nya prover, för att se så hon inte har några vitamin eller mineralbrister. Jag vill även veta om hon också har laktosintolerans. Sambon vet jag inte alls vad jag ska muta honom med för att kolla upp sin hälsa. Han är sjukskriven just nu för muskelbristning i vänster lår.

Sonen har haft semester och började jobba i måndags igen. Dottern har jobbat denna vecka och ska jobba även nästa vecka, sen får vi se om det blir något mer.

Sambon skulle ha haft semester v30-33 men är sjukskriven i stället. Han ska åter till sjukgymnasten på torsdag nästa vecka.

I går var jag på min första anställningsintervju. Den var på Hornstull i Stockholm. FriendsOfAdams bageri. Ett vikariat som börjar i december. Hon hör av sig senare. Jag tog pendeln till Stockholm Södra station, och sedan buss 4 och sedan en kort promenix. Jag var ute i god tid. Sedan gick jag tillbaka till pendelstationen, och när jag fråga om jag var på rätt väg, så sa personen att jag istället skulle ta T-banan för det var någon kilometer att gå, men jag sa att jag ville gå till rätt station direkt. Jag tänkte efteråt att Stockholmare är bra lata, då de tar T-banan istället för att gå. Jag är ju uppväxt på landet där man hade tre kilometer till närmsta buss. Där kan man snacka om avstånd.

I måndags var sambon och jag iväg till veterinären för hälsoundersökning av Elin och Fridolf. Allt var okej med dem.

Idag har jag haft en ohygglig värk i övre delen av ryggen och tagit både Alvedon och Ipren, värken började i förrgår. Jag tror att värken är av att jag troligen spänt mig inför intervjun.

Ha det gott!

//

Juli månad snart slut

Det har endast varit lite varmt nån helg och dottern som då var ute för en gång skull blev solbränd. Hon höll på och fixa i rabatterna. Sambon hjälpte henne och fick ont i ryggen. Sedan gjorde han tydligen illa sig på jobbet, som ledde till muskelbristning i benet, Så nu när han skulle ha semester så är han sjukskriven och går på kryckor tom den 2 aug. Han var hos sjukgymnasten och läkaren och ska åter till sjukgymnasten den 29 juli.

Sonen har semester, och meckar med sin bil.

Jag har ännu inte fått något jobb, men jag ska på min första intervju den 6 aug. Jag ska till Friendsofadam i Stockholm. Det gäller ett mammavikariat som börjar till hösten.

Just nu är dottern nere i Linköping på Närcon sommar 2015. Det är fjärde gången hon är där nu. Denna sommar ”jobbar” hon som funktionär, så hon betalade endast resan dit och hem. Hon får mat och sovplats i sovsal.

I går var jag till VC och träffa en läkare, då jag bokat tid via Minavårdkontakter. jag ville fråga lite saker angående Celiakin. Vad jag förstod så är värken i mina leder förknippat med min Celiaki och med åldern. Jag fick i alla fall ta lite prover, järn, B12, magnesium, zink. Hon kollade även min ändtarm då jag ibland blöder, och hon sa att jag hade hemorojder, men för säkerhets skull ska jag även lämna avföringsprov, så det inte är något annat.

Jag hade även bokat en tid för sonen, som var i dag. Han har pratat om att han även vill kolla om han har celiaki eller laktosintolerans. Så jag följde med honom. Han fick ta blodprover, för celiaki. laktos, järn, B12, magnesium, zink. Så nu är det bara och vänta och se.

Vi fick träffa samma läkare, både sambon, jag och sonen. Läkaren verkar var ny på VC då jag inte sett henne tidigare. Hon verkar vara bra, en som man kan ha förtroende för.

Nu är det bara hur vi ska få dottern att göra ett återbesök på VC för sin Celiaki.

//

 

1 Juni men var är sommaren?

1 juni och första sommarmånaden, men var har sommaren tagit vägen. I dag regnar det och är grått och trist ute. Våren var kall och tråkig också.

Jag fick min dotter att söka ett sommarjobb/visstidsanställning vid behov. De sökta fem stycken tjejer med körkort och inom parkskötsel. Perfekt för min dotter.

Den 15 maj så var hon på intervju och samma dag var jag på mammografi, och sambon hade tagit ledigt då han hade komptid som han måste ta ut, då det har ändrat en del på han´s jobb.

Den 22 maj när dottern var på väg hem så fick hon veta att hon fått jobbet. Helt underbart.

Den 26 maj så slutade dottern på skrivarlinjen på Sundbybergs folkhögskola, och den 28 maj var dottern till sin nya arbetsgivare och fick skriva på anställningsavtal och fick kläder att ta hem och prova. De var för små så hon beställde större storlek.

Idag klev sambon upp tidigare och skjutsade dottern till sin första arbetsdag. Hennes arbetstid är mån- tors 6.30 – 16.00 och fredag 6.30 – 13.00, i två veckor nu till att börja med.

Så det blir till att dottern får ställa om sig då hon är dålig på att komma i säng i bra tid på kvällarna. Hon lär vara trött när denna vecka är slut kan jag tänka mig.

För mig går det segt att söka nytt arbete. Jag har ännu inte fått någon samtal om intervju. Jag börjar bli less på att gå hemma faktiskt, i ett halvår nu, och dagarna för ersättningen minskar fort.

Vill så gärna starta ett eget, men jag har inte den styrkan att våga göra slag i saken.

Jag vill ha ett fast jobb på heltid helst, men just nu känns det som att bara jag får någon typ av tjänst i alla fall. Jag söker till webbyråer, administration/kontorist, och även butiksjobb, fast jag tror inte att jag kan jobba där fast jag vill, pga min hörselskada.

Tjoflöjt!

//