Våren = Allergisäsongen är här!

I går var jag med sonen till läkaren på Barnspecialistmottagningen. Jag har lyckats fått samma super läkare till honom som jag haft till dotter fram till förra året. Dottern är ju 18 år nu så nu är det till VC hon ska vända sig till i fortsättningen.

Läkaren sa att det kommer att bli en jobbig pollen säsong i år. Då båda mina tonåringar har allegi mot både björken och timotej så är det en lång tid som sträcker sig ända in i augusti.

Som tur var sa jag till tonåringarna och sambon, som också är allegiker, att börja tidigt med tabletterna. Läkare sa att det var jättebra att de började redan i februari, då det faktiskt tar några veckor innan tabletterna gör sin verkan. Nu slipper de det jobbigaste för säsongen. Och har de tur så kanske de inte behöver ta sin astma medicin, men läkaren sa till min son att så fort han börjar hosta så måste han börja ta den, då han troligen har all astma man kan ha, precis som dottern har. Dvs förkylnings-, stress-, anstränings, och allergi astma.

Men eftersom det bara är april än, så är inte säsongen över, så risken finns att ta ut astma medicinen i alla fall.

Läkaren är väldigt kunnig angående allergi och astma, och jag är glad att jag haft henne till dottern. När jag var till VC med sonen när han började känna av att han troligen hade astma så menade läkaren där att han inte alls hade astma, men så lyckades jag få de att testa sonen och då hade jag rätt i att han också är allegiker, och då var dotterns läkare snäll och skrev in honom med fast han var tonåring. Jag sa att jag ville ha henne då jag redan hade dottern skriven där. Hon sa sedan direkt att han visst hade astma också, som han själv misstänkt ganska länge.

Det positiva är att nu har de diagnosen och då behöver inte dottern träffa någon läkare utan det är bara att via webben förnya recepten på medicinen varje år.

Så nu hoppas jag att våren är snäll trots mycket pollen!

//