Augusti månad och sommaren kom

Jag och sonen var hos läkaren på VC för lite mer än två veckor sedan. Nu har vi fått provsvaren(blodprov). Transglutaminas visar inte på gluten, men för att säkerställa så bör sonen göra gastroskopi. Och läkaren föreslår att han ska äta laktosfri kost, då han har genen för laktosintolerans. Sonens övriga blodvärden var normala, som järn, folsyra, magnesium, B12 och zink.Mina värden var att jag hade lite förhöjd järn(ferritin) och lite för lågt zink. Ferritin(järnet) kan ligga lite högt då jag har besvär med mina leder. Och jag ska återkomma om lederna svullnar för ny bedömning. Man får oftast ont i lederna vid Celiaki. Min transglutaminas har normaliserats (från 13 till 2), men jag bör göra en ny gastroskopi för att se att tarmslemhinna har läkt. Så nu återstår det att sonen och jag ska bestämma om vi ska göra gastroskopin. Som vuxen blir man inte nedsövd, men jag ”överlevde” första gången … Jag ska även försöka få dottern att ta nya prover, för att se så hon inte har några vitamin eller mineralbrister. Jag vill även veta om hon också har laktosintolerans. Sambon vet jag inte alls vad jag ska muta honom med för att kolla upp sin hälsa. Han är sjukskriven just nu för muskelbristning i vänster lår.

Sonen har haft semester och började jobba i måndags igen. Dottern har jobbat denna vecka och ska jobba även nästa vecka, sen får vi se om det blir något mer.

Sambon skulle ha haft semester v30-33 men är sjukskriven i stället. Han ska åter till sjukgymnasten på torsdag nästa vecka.

I går var jag på min första anställningsintervju. Den var på Hornstull i Stockholm. FriendsOfAdams bageri. Ett vikariat som börjar i december. Hon hör av sig senare. Jag tog pendeln till Stockholm Södra station, och sedan buss 4 och sedan en kort promenix. Jag var ute i god tid. Sedan gick jag tillbaka till pendelstationen, och när jag fråga om jag var på rätt väg, så sa personen att jag istället skulle ta T-banan för det var någon kilometer att gå, men jag sa att jag ville gå till rätt station direkt. Jag tänkte efteråt att Stockholmare är bra lata, då de tar T-banan istället för att gå. Jag är ju uppväxt på landet där man hade tre kilometer till närmsta buss. Där kan man snacka om avstånd.

I måndags var sambon och jag iväg till veterinären för hälsoundersökning av Elin och Fridolf. Allt var okej med dem.

Idag har jag haft en ohygglig värk i övre delen av ryggen och tagit både Alvedon och Ipren, värken började i förrgår. Jag tror att värken är av att jag troligen spänt mig inför intervjun.

Ha det gott!

//