April 2015 …

… ja tiden går som den alltid har en förmåga att göra och fort också …

Idag den 4 april skulle min pappa ha fyllt 72 år om han levt, men det är lite mer än åtta år sedan han dog. (Min brors äldsta dotter fyller 12 år idag.)

I januari så var jag på besök hos dietisten och fick ta några prover, och mitt värde för transglutamat hade gått ner från 13 till 2 och det är <7 så om jag förstått rätt så har mina tarmar nu läkt. Jag bad även om fler prover men dietisten sa att hon fick inte beställa för allt. Jag mår trots allt väldigt bra mot var jag gjort tidigare år, och då trots att jag är arbetssökande.

Jag sökte den lediga tjänsten som Celiakiförbundet hade på sin webbsida, och fick ett samtal härom dagen. Självaste generalsekreteraren ringde och sa att det var 54 sökande med mig och nu skulle de välja ut en av dessa, och jag var en, och det kändes ju bra så långt, men när det visade sig att de vill ha en som hade arbetat med marknadsundersökningar så tror jag min chans inte är så stor till att få jobbet.

Jag berättade att jag är med i styrelsen i Uppsala föreningen, och då lät det positivt trots allt. Jag är webbansvarig där och fick samtidig klarhet i en sak som jag hade funderat på men som jag kan sluta fundera på nu.

Jag var på årsmötet i februari och nu har jag även varit med på ett styrelse möte för Uppsala Celiaki föreningen Vi är en grupp på elva personer i olika åldrar. Jag har även varit med på en trevlig Italiensk afton på Ica Kvantum i Gränby i Uppsala, där medlemmarna blir inbjudna men endast ett visst antal får plats. Under kvällen så hölls en föreläsning och allt som serverades var både gluten- och laktosfritt.

Föreläsaren pratade tydligt och jag hängde med ganska bra, men jag kände av min tinnitus efteråt, då den var väldigt hög, men inte så länge som tur var. Det såg ut som att det var akustikplattor i taket i lokalen, och det kändes ganska dämpat, men det var när vi åt och alla pratade som det var jobbigt med allt ljud omkring mig.

Hittills i år så har jag inte haft så mycket värk i min rygg men det jag tror mer och mer på att jag har celiaki, men vill veta säkert. Jag har nämligen inga symtom, och vet inte hur jag reagerar om jag råkar få i mig gluten. Jag tror att värken i ryggen kan var mitt symtom.

Migrän har jag haft en gång redan, men den är inte så stark längre som den varit tidigare med aurora och synbortfall. Tog en tablett och den släppte ganska snart under dagen och inget kände jag efteråt heller.

Dotter pluggar även denna termin på folkhögskolan och slutar i slutet av maj månad. Vad hon ska göra efter det vet jag inte just nu, mer än att hon måste besöka AF. Hon pratar om att plugga något på universitetet, men har inte bestämt sig till vad. Jag hoppas mest på att hon hittar ett jobb så hon får arbetslivserfarenheten, och få lite inkomst.

Sonen har klarat sin yrkes examen då han var ner till Katrineholm i tre dagar i februari och hade både teori och praktiskt prov. Men så strula det när de menar att han inte fått i hop sina arbetade timmar, totalt 6800. Jag hoppas vi har redigt ut detta nu så han får sitt yrkesbevis och bälte. Han är ganska less på sin ena chef och börjar fundera på vad det finns för alternativ till eventuellt annat arbete. Han har nu arbetat som byggnadsplåtslagare sedan han tog studenten i juni 2013, så det är inte ens två år. Jag är ganska säker på att det finns en gräns vid två år som är avgörande om man ska byta arbetsplats eller stanna kvar. Går tiden obemärkt förbi så har man valt rätt men börjar man känna något så är det fel ställe och man borde byta plats/yrke.

Just nu är det viktigaste för mig att min dotter och son mår bra och är lyckliga med allt det gör, när de är det så är det först då som jag förhoppningsvis mår helt bra och blir lyckligare själv och hittar ett bra jobb som jag trivs med, eller att jag får möjligheten att förverkliga en eller båda mina drömmar, att starta eget.

Glad Påsk!

//