Snart maj månad slut

Tiden går som alltid fort. Nu är sommaren här och våren dök nog aldrig upp. Som tur är det inte så mycket pollen i luften men nyser gör både sambon, sonen och dottern.

Dottern har äntligen klarat kunskapsprovet så nu har hon bara uppkörningen kvar. Jag hoppas verkligen att hon ska klara det den här gången. Hennes legitimation hann gå ut så nu har hon förnyat den. Hon är inne på sin andra månad på praktiken på banken där hon får lära sig allt men hon kommer inte att få något fast jobb där. Men förhoppningvis praktik på tryckeriet, och klarar hon av offsettryck maskinen, så har hon fått veta att hon kan få en fast tjänst där.

Sonen går upp först på morgonen, redan vid halv sex då han börjar på praktiken redan halv sju. Nu har han inte många dagar kvar på skolan, då han tar studenten den 5 juni. Sedan hoppas jag att ha får lärlingsanställning.

Jag kämpar på, och det blir fler och fler på min arbetsplats. En del kommer gör sin praktiktid och sedan försvinner de. En del får någon typ av projektanställning, vilket jag har fram till sista januari 2014. Arbetsgivaren har köpt fler företag som han hoppas få liv i igen. Mina kolleger skapar webbshopar och jag försöker skapa Facebook sidor till företagen/varumärkena, som arbetsgivaren har. Jag har skapat fyra stycken nu som det nu är meningen att jag ska underhålla så gott det går. Jag ska även underhålla en webbplats. Jag fick även en ny uppgift idag och det är att vara mentor för en synskadad kille som började förra veckan som ska arbetsträna ca två timmar per dag. Han ska börja titta på hur man använder WordPress, för att se om det kan vara något för honom att arbeta med.

För någon månad sedan skulle jag var mentor för en annan som skulle arbetsträna och försöka se om hon kunde klara av att lära sig wordpress och lite HTML, men hon kände att det inte var något för henne så hon slutade efter sina tre månader.

Min kontakt person på AF-hörsel undrar varje gång vi träffas om jag jobbar heltid, vilket jag gör. Men när jag undra varför hon undrade det, så sa hon att hon inte gör det, (hon har också en hörsleskada). Hon sa att jag kunde söka sjukersättning på fkassan om jag känner att jag inte orkar arbeta heltid.

Jag har varit på en kurs på Hörcentralen, ”Aktiv kommunikation”, där jag träffade andra hörselskadade, två timmar à fem gånger. Det var väldig intressant och man fick ha med sig en anhörig , vilket bara en tjej hade. De andra deltagarna arbeta inte heltid och en var arbetslös. De hade tydligen ersättning ifrån f-kassan.

Jag funderar på detta då jag kan känna att jag missar en del när jag kommer hem och ska försöka hänga med vad sambon och barnen säger. En del dagar är jag trött i huvudet och har ingen energi kvar för att orka koncentrera mig att höra. Men det lutar åt att jag försöker kämpa på ett tag till. Jag mådde ju mycket sämre förut då jag inte orkade något alls på helgerna då jag var fysiskt och psykiskt trött och hade värk i ryggen mest. Nu jag slappna av bättre och har inte heller samma värk i ryggen, och framför allt ingen stress.

Jag lyckades få en kontakt med AFs terapeut (stavning och uttal?) och hon sa att det skulle inte vara några problem för mig att få en mer ergonomisk arbetsstol och armstöd. Att få ett bättre arbetsbord kunde vara svårare. Hon skulle höra av sig men jag har ännu inte hört något. Man kanske inte kan få allt. Jag har ju i alla fall fått mina akustik/ljudabsorbent plattor i tak och på väggar, och mina konferens hjälpmedel. Och allt betalar AF. Jag hade även en SIUS (särskilt introduktions – och uppföljningsstöd), men inte nu längre.

Det var lite för den här gg…….

//