Två intervjuer

Idag var min dotter på två arbetsintervjuer. Den ena på Ikea i Barkarby och sedan in till Uppsala på nästa intervju. Att guida dotter till Ikea gick bra och hon kom i tid till grupp intervjun. Men sedan när hon skulle hem så strula det då jag missuppfattade henne i mobilen, men till slut kom hon till Barkarby station så hon kunde ta pendeln vidare och sedan byta pendel så hon kom på rätt mot Uppsala. Men hon hann inte till grupp intervjun i Uppsala men fick komma senare i stället.

Jag har inte hunnit fått veta om det om det gick bra, men jag tycker att det är bra att hon nu har varit på fyra intevjuer på två månader och det är mycket tycker jag.

På jobbet kämpar jag på med att försöka lära mig Drupal 7, men jag har inget direkt uppdrag till kund att göra vilket känns lite tråkigt. Kunden jag gjorde en jättestor webbplats till under sommaren har tydligen fortfarande inte betalt, vilket jag tycker är väldigt ojuste. All tid, tre månader, som jag la ner på den.

I morgon kommer akustik konsulten och sätter upp fler akustikplattor/ljudabsorbenter så det förhoppningsvis blir bättre ljud miljö för mig i första hand men även för övriga personalen. Det är AF som betalar plattorna och de kommer ifrån Akustikmiljö i Falkenberg. Jag har även fått jättefina väggtavlor.

Nu är snart veckan till ända igen…

//

Gått till final

Den här veckan har det varit sportlov för sonen och han fick jobba på sin praktikplats, vilket ger honom lärlingstid.

I torsdags så fick min son samtal ifrån UNT att han kommit till final i Plåt-SM, de ställde några frågor och ville att han skulle skicka ett foto på sig själv. Han´s lärare ringde på kvällen också. I fredags så var det en liten notis i UNT.

Sonen var en av 170 stycken plåtelever som tävlade i hela Sverige totalt 30 skolor. Han vann i sin skolan och nu har juryn valt ut 6 av dessa som fick bäst poäng. Den 26 april så är det Plåt-SM i Katrineholm. Får sambon och jag ledigt så åker vi troligen dit också.

Det skulle var kul om han kom bland de tre första, men det spelar egentligen inte så stor roll då han är ju redan är en av de sex bästa i år.

På onsdag ska dottern på anställningsintervju på Ikea i Barkarby, jag hoppas på ett sätt att hon får jobbet, men syn på pendelavståndet. Men enklare nu när SL-pendel går ifrån Uppsala till Stockholm varje halvtimme.

Jag kämpar på med att försöka få henne att boka uppkörning för körkortet men hon känner sig allt annat än redo då hon har så stora krav på sig att klara provet direkt.

I går bakade jag en tigerkaka som var både gluten och laktos fri och nu är den redan uppäten.

//

 

Fredag

Jag finns även här också

Instagram (ZTE-Blade)

men jag testar och lägger in några bilder här också ifrån mobilen.

Söndag kväll

I går tog sonen Saaben alldeles själv åkte först och tanka för att sedan åka in till stan, han åkte var runt i tre butiker, och kände sig nöjd vad jag kunde förstå. Men visst jag satt här hemma och kände en snudd på oro, men det hade gått bra. Han hade till och med fått tuta på en som inte körde när det blev grönt.

Jag blåste ur dammet ut dotterns dator vilket var ganska tjockt och nu verkar den gå mycket bättre. På kvällen bakade jag kladdkakemuffins som jag lyckade riktigt bra med och de tog slut nästan direkt.
Idag har jag tränat med gummiband och sedan bakade jag ett linfröbröd och efter det så bakade sonen källarfranska till sig.

I morgon börjar sonen med sin APU/praktik som han ska vara på tre dagar i veckan. Han gjorde gulaschgryta så det räckte till matlåda också. Han tar givetvis Saaben till sin arbetplats, så han får med sig sin verktygslåda.

//

Han blev godkänd!

Idag klockan 14 och 45 så gjorde sonen sin uppkörning och han blev godkänd! Det känns så himla bra att han fått sitt körkort. Men jag var ganska så säker på att han skulle göra det, då han har en vilja av stål. Nu får sonen använda sitt AM-körkort i väntan på att han ska få hämta ut sitt nya körkort som han sedan ska använda. Nu ska jag plocka fram alla kvitton på vad han´s körkort kostat för att visa upp på skolan så att han får tillbaka en del som byggprogramsrektorn har sagt i ett mail till mig. Men jag tror det inte förens jag sett pengarna med egna ögon. När sonen börja gymnasiet så var det sagt tiotusen tillbaka men nu har de sänkt till sjutusenfemhundra. Det är bara de som har minst frånvaro timmar i procent och minst godkänt i betyg som ska få dessa pengar. Och eftersom att min son endast har 2 procents giltig frånvaro och minst godkänt i betyg så ska han ha dessa pengar. Då körkort är ett krav för att kunna få en anställning som plåtslagare, så har min son levt upp till alla krav utan någon press ifrån mig och sambon. Sonen har satt dessa krav på sig själv och då ska han ju naturligtvis bli belönad därefter av skolan.

Nu sitter dottern och gör körkorts tester och sedan hoppas jag att hon har en lucka så vi kan titta när det finns tider för henne att göra sitt kunskapsprov och uppkörning. Hon körde på trafikskolan i går morse och läraren hade sagt att det bara är finslipningen kvar för henne. Så hon är ju väldigt nära hon med, och jag är ganska säker på att hon ska klara det också direkt. Men hon behöver mer pushning för att förstå det.

På jobbet kämpar jag på med att försöka lära mig Drupal 7 som min arbetsgivare vill att jag ska lära mig men det är svårare än WordPress som jag känner att jag kan grunderna i men som är väldigt begränsad vad det gäller hur en företagsida ska se ut. WordPress duger bara till enklare sidor känns det som. Mitt mål är att kunna slänga ut snygga moderna företags sidor så att jag kan få en fast anställning i framtiden. Jag har precis avslutat en projektanställnng och nu har jag fått en projektanställning till som varar till den sista januari 2014. Så jag kan slappna av ett tag till fast jag känner en vis press ifrån min chef. Men just nu har vi inte heller några direkta kunder. Så mina kolleger och jag fixar med företagets egna sidor. Jag har uppdaterat en sida och skapat en sida under de senaste halvåret, (jag har kodat dessa helt för hand i HTML och CSS) och ska göra om den första sidan helt och hållet i Drupal är det tänkt. Dessa företag är Cheaptel AB och PeoplePath AB, som min arbetsgivare äger och dessa har sedan varumärken  och communitys under sig, som ni kan se på dessa sidor. Min yngsta kollega har ansvaret för att fixa till Djur.nu som den förra ägaren inte uppdaterat på sista tiden och det är tänkt att den ska ny lanseras men även en sida på spanska, men allt tar sin tid då det är en väldigt stor community och inte bara en PHP kod att förstå sig på för henne. Jag avundas henne inte då jag hellre gör enklare sidor. Och hon är väldigt duktig på HTML och CSS och design/grafik.

Känner ni någon som har ett företag eller förening som vill marknadsföra sig via en webbsida som är anpassad till mobil och surfplattorna så hör gärna av dig?!

//