30 januari 2013

Nu är snart januari månad slut. Och idag regnade det och har varit plusgrader denna vecka men på fredag ska det tydligen bli minusgrader igen.

I helgen bakade jag gluten och laktos fria semlor för första gången. De gick att äta men de blev kompakta, inte fluffiga som de vanliga färdigköpta gluten semlorna som jag minns. Jag testade någon gång att baka gluten semlor förr men har i och för sig aldrig lyckas med de heller. Jag hittade i frysen på ica gluten fria semelbullar men de innehöll ju givetvis skummjölkspulver som innehåller laktos.

Idag var min dotter på sin första arbetsintervjuv genom Manpower och sedan fick hon samtal att arbetsledare ifrån företaget ville träffa henne nästa onsdag. Min dotter måste ha gjort ett bra första intryck. Hon var sprudlande glad i dag. Jag fick henne i morse dessutom att boka körlektioner i morgon bitti. Och nu har hennes bror lyckas få henne att göra test proven inför kunskapsprovet(teoriprovet). Jag hoppas nu att hon frågar läraren i morgon om hon ska boka in sitt kunskapsprov och uppkörningen.

Sonen kör upp på fredag eftermiddag och på måndag börjar han praktisera igen, tre dagar i veckan.

Förra veckan var det tävling i sonens klass inför Plåt SM och när sonen kommit hem ifrån skolan så  ringde läraren och meddela att min son vunnit, jag hade inte förväntat mig annat. Nu är det bara och vänta och se om han blir en av sex i hela Sverige som kommer till SM i Katrineholm den 26 april, vilket jag nästan är säker på att han blir, men kanske ändå inte då det är 30 skolor som tävlar. Men spännande är det. Tv4 kom till skolan och filmade men de kom när min son redan var klar så det var bara hans klass kamrater som inte blev klara i tid som är med på filmen.

I går när jag reste mig och skulle gå från jobbet så kände jag mig svimfärdig och en väldig yrsel och kände så hela kvällen. Sambo sa att han hört flera sagt att de känt så denna vecka och gått hem. Så det är väl något som går. Jag tog en alvedon innan jag gick och la mig och i morse kände jag inget alls, så jag stack iväg till jobbet.

//

20 januari

I går var det en strålande dag och jättekallt. Vi, dottern, sonen och jag åkte iväg in till stan, då sonen ville titta/köpa en jacka och maskar och syrsor till sin skäggagam. Dottern övningskörde in och sonen övningskörde hem.

Idag körde jag min gummibandsgympa på förmiddagen och på eftermiddagen efter att dottern och jag varit en sväng till Kvantum så bakade jag. Jag bakade havrebröd till sambon och sonen och sedan bakade jag rosenbröd till dottern. (Inget av detta kan jag äta.)

Jag har tagit foto med min mobil och de finns på Instagram.

I kväll så var det ”så ska det låta” och jag fick låna tv´n och titta på det.

Nu har dottern gott och lagt sig så jag ska nog göra detsamma snart.

//

Sonen klarade det

Nu är sonen halvvägs. Idag fick han ledig ifrån skolan för att göra kunskapsprovet för B-kortet. Sedan fick han övningsköra i stan med sambon som slutade tidigare, och så hämtade de mig. Det vräkte ner snö och var halt men det gick bra för sonen att köra. Den första februari ska han sedan köra upp, och det tror jag inte ska vara några som helst problem.

Jag försöker få dottern att boka tid för sitt kunskaps prov och tid för att köra upp också men hon vill inte, just nu. Jag fick henne att boka körlektion och hon fixa två enkel lektioner i morgon bitti. Jag tror inte att det skulle vara några problem för henne heller att fixa det snart också.

Ska bli skönt när de klarat sina körkort.

//

Helg och bakning

Idag bakade jag en gluten och laktos fri Kavring som jag faktiskt lyckades riktigt bra med. Jag gjorde efter detta receptet. Jag tog mjölkfritt margarin.

Jag tycker att det var nog det godaste brödet jag hittills bakat. Att baka med Lailas glutenfria mjölmix går riktigt bra och det stämmer att det går att knåda ”nästan som med vanlig mjöldeg”.

Receptet finns även på Lailas gröna förpackning.

Jag fotograferade med mobilen så du kan se bilden nere till höger och på Instagram.

//