Endast två dagar kvar av 2012

Det var en långdragen förkylning eftersom att jag fortfarande har slem kvar i halsen, men som tur är det några dagar kvar av ledigheten. Jag ska jobba tre dagar nästa vecka, medan sambon har ledigt då också, men han har snö jouren över helgen nu. På annandag jul åkte han iväg och skotta snö, och det blir lite extra pengar och även tid som han sedan kan ta ut när han vill.

Sonen hade velat arbeta under lovet men han´s arbetsgivare har stängt under mellandagarna och öppnar inte förens samma vecka som skolan börjar. Sonen blir lätt rastlös när han inte kommer på något att göra.

Dottern har fått veta att hon är en av tjugofem som ska få gå något projekt som arbetsförmedlingen har. Hon börjar den sjunde januari. Jag hoppas att det leder till något och då förhoppningsvis en anställning. Dottern fyller tjugo nästa söndag.

Under min ledighet har jag bakat en del. Jag hoppas att jag snart ska lyckas helt, men dottern har ätit det jag bakat i alla fall och hon är ganska kräsen av sig så då antar jag att det var godkänt.

Gott nytt år!

//

Julaftonskväll

Nu har vi firat en lugn och skön jul, bara vi fyra, och tror att alla var nöjda. Vi är fortfarande inte helt fria ifrån förkylningen så julmaten smakade inte så mycket. Till lunch åt vi julgröt som jag lyckades med utan att det blev bränt i kastrullen eller något på spisen och sedan såg sambon och jag hela Kalle, fast jag höll på och somna i slutet.

Jag har lyckat klara av julen utan att känna stress men en viss ångest har jag känt och det pga av min svägerska och svärmor som inte kan acceptera ett nej och förståelse utan bara tar för givet att vi ska fira jul med dem. Det har aldrig någonsin frågat om vi ens är intresserade eller ställt frågan hur vi har tänkt fira jul. De kan inte ens tänka tanken att jag har två bröder och tre brorsbarn och en mor och tidigare även en far, och att vi kanske skulle vilja fira jul med dem. Jag har alltid fått säga att vi firar jul med min sambon släkt. Nu är mina tonåringar vuxna och de är inte ens intresserad av julen och att umgås och sitta och titta rakt ut i luften när de hellre vill sitta hemma. De är inte så sociala och festa är inte något för dem heller.

Nu återstår resten av juldagarna och se hur de löper fram. Önskar jag slapp detta.

//

Dunderförkylning

Jo nu har jag också blivit förkyld, vore konstigt annars då de övriga är det också. Jag hade ont i halsen i går och idag rinner det i näsan. Jag blir nog hemma resten av veckan känns det som nu. Sambon och sonen har varit iväg till jobb och skola både i går och idag. Dotter hade ett möte med AF och kommunen ang en utbildning i januari, hon ska dit i morgon också, och meddela om hon ska anmäla sig eller inte. Vilket jag misstänker att hon måste för annars mister hon sitt bidrag som hon får just nu. Hon ska välja en av tre utbildningar som är på ca tre månader.

På jobbet pratar min chef och en av kollegerna om fredagen vilket inte känns bra för mig utan att jag får känningar av hur jag mådde för ett år sedan. Jag försöker tänka på annat men det är svårt.

Sedan är det detta med julfirande och julklappar som alltid känns jobbigt och inte kul alls. Svägerskan har ringt och pratat med sambon om jul, men sambon har sagt som det är att han har snöjouren som vanligt, då det är ett bra avtal på det. Men hon tycks inte förstå, att vi inte vill fira jul längre utan vara för oss själva och fira en enkel och lugn jul.

//

 

En vecka kvar och sedan är det jul igen

Här ligger snön kvar och det snöar igen, men frågan är om den kommer att ligga kvar till jul?!

Nu har mina båda tonåringar klarat av halkutbildningen och fått diplom. De tyckte att det var kul. Sonen har bokat in en körlektion på måndagmorgon vid klockan sju med ägaren (dotterns lärare) på trafikskolan för att göra en liten test. Jag hoppas att han klara den så att han får en uppkörningstid snart.

Nu har SL-pendeln börjat gått in till Uppsala istället för Upptåget och den strulade redan första dagen med trasiga tåg och signalfel mm. Hem har jag åkt med sambon, men i går, fredag, åkte sambon hem tidigare och jag skull ta tåget hem. Tåget var lite sent in och kom iväg ca fyra minuter senare, ingen fara så långt, men sedan blev tåget stående en bra stund på halva vägen med ett tekniskt fel och sedan visade det sig att ytterligare ett tåg som stod före oss också hade ett fel. Det tog ganska exakt en timme att åka tåg mellan Uppsala och Knivsta. Jag var hemma strax innan klockan arton efter att jag varit till IcaKvantum och IcaCura. Jag tror att jag satsar på att  försöka åka med sambon hem resten av vintern och tills de får ordning på SL-pendeln.

Sambon är hängig och sonen har ont i halsen så vi blir nog sjuka lagom till jul verkar det som. Sonen har avslutning på torsdag på Fyrishov. Sambon tar ledigt ifrån fredag och ända in i januari den sjätte. Min arbetsplats stänger i mellan dagarna så jag får i alla fall ledig i elva dagar i ett streck, vilket känns riktigt skönt att se fram emot.

Den tjugoförsta är det den mörkaste dagen på året och sedan går vi mot ljusare tider igen, vilket också känns skönt. Men jag tycker om snön också och när det är minus fem till tio grader men det behöver inte vara kallare. Nu är det nollgrader ute.

//

Snön ligger kvar

Efter frukosten och morgontidningen så gjorde jag min effektiv träning med gummiband som jag gör minst en gång varje vecka, och då oftast lördagmorgonen, då sambo sover längre och tvn är ledig. (Jag började med denna träning för snart två år sedan.)

Sedan åkte dottern och sambon iväg för att övningsköra och in på citygross och handla lite. Sonen och jag stack i väg innan de hade kommit tillbaka, så vi mötte dom. Sonen vill ju helst övningsköra i sin egna bil. Halkbaneutbildningen var bra då det känns tryggt och lugnt när han kör nu. Läraren sa att hon skulle boka in uppkörningen så nu väntar sonen på att få veta när eller så ska han kolla upp det på måndag med trafikskolan. Han har kört 25 lektioner.

I går fyllde sambon 46 år så jag bakade lite. Muffins och mjuk pepparkaka men det fick bli gluten och laktosfritt, då jag vill lyckas någon gång. Muffisarna blev ganska okej, men pepparkakan med smulig. Dottern är av ganska kräsen natur och kunde inte förstå varför jag inte lyckas, och jag sa att det måste vara pga att det inte är någon mjölk i smeten. Men jag tror att hon är lite mallig då hon lyckades göra muffins första gången.

Idag gjorde jag pepparkakor på gluten och mjölkfri pepparkaksdeg, och de gick att äta och inte blev de brända i alla fall.

I morgon funderar jag på att baka något annat, antingen bullar och/eller bröd.

//