Ryggvärk hela dagen

Efter att ha klivit upp idag så märkte jag att jag hade fått tillbaka min hemska ryggvärk jag tog en Ipren400 som inte hjälpte mycket. Sonen och jag tog tåget in till U-a där sambon väntade och skjutsade upp oss till handkirurgen, vi behövde inte vänta speciellt länge (jag hann inte ens läsa tidningen ”18 minuter”) Sonen fick gipset och stygnen borttagna och läkaren pratade lite, sedan fick vi träffa en sjukgymnast som visade vilka övningar sonen ska göra de närmaste veckorna, hon mätte även han´s rörelse förmåga i tummen. Sonen fick en ny tid på höstlovet då hon ville se han´s tumme igen.

Min ryggvärk satt i hela dagen och jag tog en Ipren400 till före lunchen som inte heller hjälpte, men jag kämpa på på jobbet. När jag kom hem tog jag en alvedon som hjälpte mera, men jag har fortfarande ont så det blir att ta en Alvedon och gå och lägga sig nu, och hoppas på att värken är borta i morgonbitti, så jag kan sticka till jobbet.

//

Mitten av veckan och snart helg igen

I fredags var jag till dietisten i en timme, det var det värt, då jag fick svar på mina frågor om glutenintolerans. Jag fick även veta att jag även har laktosintolerans och bör äta laktosfritt. Men när jag skulle laga mat under helgen märkte jag hur svårt det blev så jag började med att dricka laktosfri mjölk och har bytt ut bordsmargarinet mot laktosfritt och även yoghurten. Men i maten har jag använt varor med laktos. Jag mailade dietisten och fråga hur jag skulle göra och hon menade att jag skulle använda laktosfritt i maten för hela familjen. Jag fick en ny tid i slutet på november ifall jag har flera funderingar och frågor annars kunde jag boka av den tiden. Jag har fortfarande inte fått något intyg ifrån läkaren på min diagnos för gluten och laktosintolerans, och dietisten skulle efterlysa det hos läkaren. Hoppas att jag får intyget snart så jag kan skicka det till försäkringskassan då jag ansökt om handikappersättning.

I morgon ska jag följa med sonen till handkirurgen, då det är dags att ta bort gipset och stygnen, sedan ska han träffa en läkare och en sjukgymnast. Jag hoppas verkligen att han kommer att kunna använda tummen igen, då det är 50% chans för honom att få tillbaka känseln. Sonen skar tydligen av sig både en sena och en nerv, och har gått gipsad i tre veckor nu. Det som nog varit mest jobbigt är att han varken har fått övningsköra bil eller köra moped, inte ens cykla. Han har bara fått sitta i skolan och inte göra något alls då han inte kunnat arbeta på sin praktikplats.

Dottern har gnällt en längre tid om att hon börjat se sämre och i går sa hon att även trafikskole läraren sagt att hon borde kolla synen. Hon och sonen gjorde syntestet för körkortstillståndet för lite mer än två år sedan och redan då såg dottern sämre men klarade sig precis. Eftersom att hon är så bekväm av då jag gör allt åt henne så bokade jag en tid hos optikern nu på fredag så hon får göra en ny syntest. Hon menar att hon inte ser vad trafikskyltarna visar, 30 och 80 flyter ihop säger hon.

Just nu längtar jag tills jag ska tillbaka till audionomen  då jag förhoppnings vis ska få prova en helt annan sorts hörapparater, då jag är så missnöjd med även dessa som jag fick i augusti. Jag vill ha tysta hörapparater som inte susar och låter hela tiden vilket jag hoppas att den andra sorten inte gör.

På lördag fyller min mor 70 år och hon har beställt smörgåstårta och skulle få en    frukttårta av ica-butiken.

Hösten är för övrigt här nu.

//

Första veckan avklarad

Nu har jag ätit glutenfritt en hel vecka och det har gått bra. Jag har kommit på mig med att jag tänkt ta något men direkt kommit på att ”javisst ja det går inte det innehåller ju gluten”. Min magvärk har minskat ganska mycket, och jag har inte fullt lika mycket gaser i magen, och inte lever magen krig heller. Det känns faktiskt bra och värt att jag gjort den jobbiga gastroskopin. Synd bara att den gluten fria kosten är mycket dyrare så matkontot blir något dyrare då även dottern har Celiaki.

Jag gick in på försäkringskassan webbsida och frågade Hanna:Så nu har jag sökt handikappersättning både för dottern och mig. En av mina kontaktpersoner på AF-hörsel har sagt att jag ska söka handikappersättnig för min hörselnedsättning, men kuratorn på hörcentralen tror inte att jag kan få någon ersättning. Så nu återstår det vem som har rätt, och hur lång tid det tar att få ett svar.

I senaste tidningen ifrån Celiakiförbundet stod det att man inte skulle glömma bort att söka vårdnadsbidrag för barn upp till om med 19 år, så därför tänkte jag att då måste man ju kunna söka handikappsersättning. Celiaki är ju egentligen ingen allergi utan en kronisk tarmsjukdom/infektion som varar livet ut.

Via försäkringkassans webbsida fanns en länk till konsumentverkets webbsida och gick jag in på denna länk http://www.konsumentverket.se/mat/Specialkoster/Glutenfri-kost/ där står hur stor merkostnaden blir per år för den som har Celiaki. Det är några tusen per år faktiskt.

Ska bli intressant att se om det går igenom och om det gör det kanske även få retroaktivt för dottern som haft Celiaki i två år nu.

Jag bytte även tema här på min WP, så småningom ska jag försöka få tid att bygga en egen tema mall är det tänkt.

//