Ny bil och evakuering ifrån jobbet

I helgen så var vi iväg till Vallentuna för att titta på en saab som sonen sett på blocket. Han bestämde sig för den, så nu har han en egen bil att övningsköra i då han inte har körkort ännu. Det blev en svart Saab 900T16 ’92a.

Idag börja sonen arbeta igen efter att ha haft fyra veckor sommarlov, men blev evakuerad redan vid fjorton tiden då en gastub exploderade på AGA gas mittemot företaget där han jobbar. Så nu är området avspärrat, och han sa precis att han inte kommer att kunna sova gott då han var tvungen att lämna sin moped där och gå hem. Vid tjugotiden så var sambon, sonen och dottern iväg och titta om de fick komma fram men polisen och brandkåren höll på och släckte fortfarande, så vi får se i morgon om sonen kommer iväg till sitt jobb. Nu spöregnar det och hans moped står i regnet där vid jobbet.

Sambon och jag lyckade tjata med oss dottern in till stan så hon fick skjuts till några tryckerier för att söka jobb. Hon var skitsur först men efteråt så tror jag att hon var rätt nöjd att vi tvinga henne att göra detta. Hon fick inget napp men fick lämna kopior på sina betyg och intyg i alla fall och nu hoppas jag att hon får ihop bra cvn att skicka över till dem. Hon ville även tvätta min bil, och så övningskörde hon dessutom både in till stan och hem. På vägen hem så ringde sonen om det som jag skrev i stycket ovan.

Jag hoppas att hon har tid och lust att övningsköra lite mer intensivare denna vecka och även i fortsättningen också så att jag sedan kan anmäla henne till körskolan också. På onsdag ska sonen köra sin andra lektion på körskolan och sedan har jag bokat teorikurs och riskettan för sonen sedan får vi se vad läraren säger om när han får köra upp, fast det blir nog inte innan september, då han fyller 18 år. Dottern behöver bli mer intresserad och öva mer, även om hon fyller 20 nästa gång. Jag tycker att det skulle vara bra om hon körde mer nu när hon varken har skola eller jobb.

Läraren menade att man måste köra intensivare, flera gånger i veckan och sa att sonen ska boka dubbellektioner då man hinner köra längre, men han har ett år kvar i skolan vilket ju blir svårare att hinna klämma in körlektioner också.

Det var tydligen bara två som fick lättare brännskador i gas-olyckan.

//