Dottern hemma igen

I går morse fick jag ett sms ifrån dottern att hon ville att jag skulle kolla om jag kunde boka om tågbiljetten hem, då hennes vän är sjuk och inte vill riskera att bli sämre en natt till i tältet.  Så hela lördagen gick till att ringa Sj, minst tre gånger, och sms min dotter ett flertalet gånger.

Första samtalet till Sj behövde jag inte sitta i kö speciellt länge, och då frågade jag först om det gick att boka om biljetten och fick veta att dottern kunde göra det på stationen. Men när jag kollade upp så såg jag att de stängde tidigare, och tåget skulle gå senare.

Jag ringde till Sj igen,och fick veta att jag skulle kolla upp nr på biljetten, så kunde de lättare se om det gick att boka om den. Tillslut hade jag rätt nr när jag återigen ringde Sj, och det gick att boka om den. Dottern skulle få ett sms med biljetten i men det kom aldrig någon så jag fick ringa Sj ännu en gång, och då visade det sig att det var en siffra fel på dotterns mobilnr. Jag fick då veta att dottern skulle gå till biljett automaten och skriva in beställningsnr i den och då få sin biljett skulle hon inte få ut den så skulle hon säga nr till konduktören. Dottern fick inte ut sin biljett, och så då hoppades vi på att det skulle gå bra att säga/visa beställningsnr, vilket det sedan gjorde. Trots att det skulle vara direkt tåg så fick de byta tåg i Stockholm, men det fick bra information om det i tid.

Dottern och hennes vän kom hem välbehållna trots allt, vilket är det viktigaste, speciellt då det är min dotters första resa på egen hand.

Idag söndag har jag haft huvudvärk och känt mig seg, troligen för att jag varit en hönsig mamma de senaste dagarna när dottern varit borta, och spänt mig och oroat mig, men nu börjar det mulna på så det är tydligen ett regnväder på gång. Sedan klias det hela tiden på min kropp och jag tror att det är små små knott som biter mig eller så är det osynliga myggor. Klias något så otroligt gör det så jag blir snart tokig.

Varmt har det varit nu i flera dagar och kommer troligen att fortsätta vara, igår var det väldigt varmt.

//

25 juli

Nu har jag och sambon semester, fast sambon fick för sig att han var inne på andra veckan redan. Idag gick vi upp tidigt och dottern tidigast då hon skulle iväg med tåget ifrån U-a. Sonen och jag skjutsade in henne, han övningskörde förstås. Dotterns bästa vän väntade redan där och sedan fick jag inte vänta kvar utan fick gå tillbaka till bilen där sonen väntade. Tåget tog dom till Linköping, där de ska gå på konvent, Närcon. De åker hem först på söndag så det blir fyra nätter i tält för de fanns inga andra sovplatser kvar.

Jag har sms henne nu under kvällen. Jag har känt mig helkonstig hela dagen men mest under morgonen, då jag troligen är den som är mest nervösas.

Jag hoppas att hon får en minnesvärd upplevelse i alla fall.

//

17 juli

Jag jobbar denna vecka också sedan har jag tre veckor semester, men jag tar med min arbetslaptop hem och ska försöka arbeta några timmar ändå. Jag sa det till min arbetsgivare idag och han sa att det var okej att jag tar halv-semester. Jag håller på med ett stort projekt och hinner inte bli klar till på fredag och en av mina kolleger håller på och hjälper mig med några saker. Min arbetsgivare har sagt att jag kommer att få betald semester ändå fast jag inte har hunnit arbeta in den, och så säger han att det är jag som fått in mest med pengar till hela projektet. Han är nöjd med det jag gör och det känns väldigt bra att få såna postiva puschar. Men så trivs jag med mina arbetsuppgifter till mer än maxnivå.

Idag gick jag iväg och tog några minuter längre lunch för att köpa ett trafikskole paket till sonen. Det är han som är mest angelägen om att få sitt körkort till sin 18 års dag. Dottern har inte tid att övningsköra när jag varje gång frågar om hon ska. Jag betalade ett paket med tio körlektioner, böcker, teorilektioner, Risk1 vilket kostade femtusenfemhundra kronor, ett sommarerbjudande. Första lektionen har han den första augusti och teori och risk lektionen är också inbokad. Så nu ska han börja läsa teori också. Jag tror inte att det är några problem för honom att klara körkortet till sin 18 års dag, det beror nog mest på om det finns provtider.

Jag har själv nu läst igenom de första lektionerna i böckerna, för att uppdatera mig själv, det är ju trots allt 25 år sedan som jag fick mitt körkort och många regler har ju ändrat sig sedan dess och lagts till. Jag tror nog att en uppdateringskurs i samband med att man förnyar sitt körkort skulle vara nyttigt för varenda körkortsinnehavarare, eller vad tror du…?

Här om dagen när mitt tåg var inställt så träffade jag på min barndoms-bästa-vän som jag bara stött på någon gång ibland de senaste tjugofem åren. Vi försöker nu att få till en tid som vi ska träffas och umgås, och jag hoppas verkligen att vi ska lyckas med det nu snart.

nej nu är det dax att lägga sig igen…

// 

 

Juli månad

Det sägs att juni har varit en regnig månad. Men jag tycker bara att det varit en typisk svensk sommar. De senaste dagararnahar det varit väldigt kvavt och runt 20-25 grader i skuggan. Jag jobbar denna vecka och även nästa vecka, men sedan har jag och sambon tre veckor ledigt. Sonen har lov nu i fyra veckor sedan jobbar han två veckor och sedan börjar han sista året på gymnasiet.

I går övningskörde han och han körde för att visa ett hus som han byggt plåttak på utanför Sigtuna. Det var ett jättesnyggt hus med sjöutsikt. Jag har även försökt att få dottern att vilja övningsköra också men hon säger bara att hon inte kan köra, viket hon ju visst kan, men måste öva ännu mer och oftare. Jag ska försöka ta mig tid och gå förbi en trafikskola som har paket erbjudande just den här månaden. Jag ska åtminstone skaffa böcker så sonen kan börja plugga teori.

För några veckor sedan fick jag remissen till mag- och tarm undersökningen och jag ska dit i slutet på augusti och göra gastropi. Jag har haft konstigt ont i magen några gånger, men inte lika ont som tidigare, eller så har jag blivit van.

Vårat Internet är inte i ordning ännu, och bostadsrättsföreningen har sagt till om en bättre fiberkabel, och de är tydligen på G, då vi sett att de är vid några av de andra husen.

Dottern har ännu inte hittat något arbeta men nu när jag tittade så såg jag att de sökte personal på ett tryckeri i U-a, så jag hoppas att hon söker det. Några av tryckerierna har semester stängt just nu och några veckor framåt.

Ha´t tills nästa gång jag skriver…

//