Besök hos läkaren på hörselmottagningen

Idag tog jag ett senare tåg och gick direkt till sjukhusets hörselmottagning då jag hade besök hos läkaren. Som alltid på sjukhus fick jag vänta säkert en kvart efter min tid. Jag fick tid på mig att prata men ändå kommer jag på när jag är hemma på kvällen att jag glömt att fråga efter ett läkarutlåtande för att kunna bifoga för att söka ersättning för batterier till hörapparaterna. Men jag fick svar på mina övriga frågor. Hon hade även hittat mitt enda hörseltest under grundskoletiden, och det var när jag var sexton år. Det testet visade att jag hörde men  jag hade en dipp på frekvens 1000Hertz den var då på 30 decibel. Jag låg precis ovanför en hörselskada då. Idag ligger jag mellan 25 och 40 decibel. En normal hörande ligger ovanför dvs på 0-20 decibel. Jag fick det även bekräftat var någonstans jag har min skada och den är i hörselsnäckan där tydligen några hårceller är skadade, och det är en genetisk/ärftlig skada. Min hörsel kommer att bli sämre ju äldre jag blir och min tinnitus hänger ihop med min hörselskada. Jag fick även testa min balans för att se om jag fick yrsel eller om mina ögon skulle rycka konstigt, men läkaren sa att det inte var någotn fel. Hon tyckte även att det var bra att jag skulle få prova nya hörapparater, då jag berättade att jag varit hos audionomen på hörcentralen.

Jag frågade även om risken att min barn kan ärva min hörselskada, och fick till svar att jag bara behöver ringa och boka in tid till dem så skulle de få göra hörseltest och prata med läkare.

Imorgon är det midsommarafton och bara ett halvår kvar till jul.

//

Hörselmottagningen för nya hörseltester

När jag var hos kuratorn på hörcentralen så sa jag till honom att jag skulle vilja ha klara besked var exakt min hörselnedsättning sitter och han fixade remiss till hörselmottagningen på Akis. Jag var där för några veckor sedan men allt drog ut på tiden då jag gjorde några tester och tiden hos läkaren kändes alldeles för kort så jag blev kallad igen. Idag var hade jag två tider och på torsdag en tid hos läkaren. Av någon konstig anledning så fick jag göra ytterligare ett vanligt hörseltest, man hör pip i lurarna och ska trycka på knappen varje gång, vilket jag nu har gjort en massa gånger nu, men denna gången var det skillnad tycker jag. Det kändes som om alla pip hördes mycket högre och det verkar som om jag hörde alla. Audionomen sa att det var bra, men så fick jag göra ett taltest där man ska upprepa sista ordet i en mening som en mansröst säger. (rösten är inspelad på 60-talet tydligen och det är inga slang ord utan gamla svenska ord.) Testet gick mindre bra då jag oftast bara hörde första bokstaven men inte resten av ordet. Innan jag gjorde testerna så sa audionomen att jag ska slappna av och göra så jag kan. Men hur lätt är det att slappna av när jag spänt mig nu i så många år för att jag inte uppfattar vad folk säger.

Sedan fick jag sitta ner och vänta för jag hade en tid hos en annan audionom. Jag skulle nu göra ytterligare ett test där hon klistrade fast tre elektroder, en i pannan en bakom vardera örat. Sedan fick jag sitta i en typ tandläkarstol och ha lurar på mig och jag skulle slappna av även där men inte göra något alls. Inte lätt det heller för hon skicka ut stöttande ljud först i höger öra och sedan i vänster öra. Det blev extra mycket i höger öra då det vart några störningar så hon gjorde om testet, och så kastade hon elektroderna och tog nya då hon sa att de inte fungerade när hon skulle testa vänster öra. Båda audionomerna var något förvånade då jag tog av mig mina hörapparater, och den sista frågade om dem. Hon frågade vad jag sökt för och jag sa som det var att jag ville ha ett svar var mitt hörsel fel finns, och om det verkligen är ärftligt, och att det var kuratorn på hörcentralen som skickat remissen.

Just nu känns det som att jag undrar varför jag utsatte mig för dessa tester då det känns som om de menar att jag inte har någon hörselnedsättning alls, då jag hör ljud men grejen är att jag inte hör vad andra säger till mig när det är för mycket av alla oljud omkring mig, och folk har en förmåga att prata i mun på varandra.

Nu återstår det vad läkaren säger på torsdag när jag kommer dit och jag hoppas att hon fått tag på min journal ifrån 80-talet då jag gjorde mitt första test när jag gick i högstadiet. Jag vill ju ha något att jämföra med.

I går söndag fick jag migrän igen, tredje gången redan för i år. Min fundering är att jag antagligen kan slappna av i bland och koppla av till helgen eller så är det något annat.

Min dotter var under fredag-söndag på UppCon12 i UppsalaKongress, hon var typ bara hem och sov. Hon sydde sin egna dräkt och var en manga figur som jag tyvärr inte förstått namnet på. Hon gillar manga, anime och japansk popkultur.

Nu hoppas jag att hon tar tag i och söker ett arbete på ett tryckeri så hon inte har gått sina tre år i gymnasiet i onödan. Det ska ju inte vara några problem för henne att få ett jobb då hon har ett fullständigt betyg med många VG och MVG, eller?

Tack och godnatt!

//

 

Påbörjade ett nytt uppdrag och kurs

I går meddelade min arbetsgivare att han fixat ett nytt uppdrag åt mig. Kunden hade allt klart och ska skicka över info och filer till mig via dropbox och kontakten ska vi ha via mail och Skype. Idag när jag kom till jobbet så hade de redan börjat skicka över lite material så den här dagen gick superfort då jag hade att göra precis hela tiden. Jag känner mig rätt nöjd med mig själv då jag har fått till designen så som de vill ha ganska exakt. Min arbetsgivare sa att jag måste lyckas ännu bättre med den här sidan än de tidigare som jag gjort hittills. Visst det känns som lite press men det tror jag är bra för då hoppas jag att jag utvecklas mer i mitt nuvarande yrke, och att jag blir ännu snabbare på att producera webbsidor.

Den senaste sidan som jag har gjort vart kunden super nöjd, och det var de som sa till min nya kund.

Dessa sidor har jag gjort under sju måndader:

Skvprodab.se

Ylvaq.com

Pellepersienn.se

Thaim.nu  (denna är även anpassad till mobilen)

I morgon och på torsdag ska jag och mina kolleger in till Solna på SEO kurs. Det ska bli väldigt intressant att få lära sig det.

Go`natt

//

 

Sonen sommarjobb…

Sonen fick sommarjobb från och med idag och fyra veckor framåt, sedan kommer de att ha stängt i fyra veckor. Det känns väldigt bra att sonen får arbeta då han inte hade något förra sommaren och han var ganska så rastlös då. Han får väldigt bra lön för att bara vara sjutton år, men det kommer troligen bli över artontusensjuhundra så han få nog skatteavdrag och deklaration nästa år. Han kan även skriva upp all tid som lärlingstid. I höst har han sedan praktik, när skolan börjar igen, sista året.

Vad dottern göra om dagarna känns inte bra då jag vet att hon sitter vid datorn hela dagarna och nu är hon röd i enat ögat. Men i morgon skulle hon tydligen åka in till skolan och skriva ut en bild hon suttit och ritat i datorn, och spara ner arbeten i från skoldatorn, iannan dem tömmer dem.

Idag var jag hos psykologen och han sa att jag hade rätt till två gånger till men han undrade om vi skulle avsluta nu, eller om vi skulle boka en tid i augusti, vilket jag förstås helst ville. För jag vill inte avslutat detta så tvärt känns det som och jag har ju ändå en viss oro i mig även om jag mår mycket bättre än jag gjorde förra året. Han tyckte att jag kunde hantera min oro bra och så pratade vi om min migrän och magont mm. Fast fyrtifem minuter är inte lång tid om man har behov av att prata.

I maj var min dotter ner till Göteborg med klassen i två nätter. Hon åkte tidigt på söndag morgon för att de flesta i klassen vill gå på Liseberg, på måndagen var de på studiebesök på ett stort Tryckeri (Billes tror jag hon sa att det heter) sedan gick hon och några på Universum. På tisdagen åkte de hem och då gick bussen sönder så de blev försenade. Det är inte ofta som min dotter är borta, så jag kände troligen någon oro, men jag fick ingen yrsel i alla fall. Hon kom hem välbehållen på kvällen när sambon hämtade hem henne i från skolan.

På natten fick jag en konstig värk i magen och var konstig i magen under onsdagen på jobbet efter middagen på kvällen kom värken tillbaka och sedan hade jag värk på natten. Så på torsdagen så ringde jag VC och fick en tid vid tio. Jag fick lämna urinprov och stick i fingret och sedan träffa en läkare. Hon ställde en massa frågor om gallsten,  njursten och jag sa som det var att min mamma haft gallsten som hon opererats för och min äldre bror njursten. Jag fråga om diabetes och läkaren sa efter att hon känt och klämt på min mage ville ta flera prover och då skulle hon se om det var diabetes, laktos och även gluten. Men hon trodde mest att jag hade blindtarmsinflammation. Det ända hon kunde se var att jag hade lite höjd sänka men det troligen för min värk i magen. Hon sa att jag skulle åka in till akuten för säkerhetsskull och jag fick inte äta någon lunch innan då jag skulle vara fastande. Jag tog tåget in och gick till akuten, där fick jag ganska snabbt träffa en läkare och tog samma prover igen. Sedan kände även den läkaren och klämde på min mage. Jag fick vänta på provsvaren men läkaren sa att det inte visade något men än lite höjd sänka. Sedan skickade hon mig till Gyn där jag fick vänta flera timmar och till slut fick jag komma in och gyn gjorde ett ultraljud och även gravtest, men ingenting där heller. Han kände och klämde även han på magen, och jag var som sagt hungrig och trött och öm. Men jag fick åka hem när klockan var över arton. Läkaren på akuten menade att jag skulle komma in på fredagen också, men när jag kommit hem ätit och gått och lagt mig så var värken borta, jag kände en pytte aning i magen på fredagen men kände inte för att sitta på akuten en dag till för så sjuk var jag ju inte.

Jag funderade på att jag tror att det var något psykiskt, att jag spände mig när dottern var borta och sedan slappnade av när hon kommit hem. Sedan tänkte jag inte mer på det, då jag inte heller haft någon värk i magen. Men i fredags så fick jag ett brev i från läkaren på VC att provsvaren inger misstanke om laktos- och glutenintolerans,  så jag kommer att få en kallelse till magtarmdoktorn, då hon skickat remiss. Då återstår att se om även jag har glutenintolerans som min dotter och/eller i värsta fall laktosintolerans.

Nej nu väntar sängen igen…

//

 

Min dotter färdigutbildad trycktekniker- Grafisk produktion

Nu är min dotter färdig utbildad inom Medieprogrammets inriktning- Tryckteknik -Grafisk produktion. Hon har lärt sig massor så hon hade en utställning för gästerna här hemma med allt som hon gjort under sina tre år. Det enda som hon inte känner sig helt säker på är Offsettryck då skolan inte hade moderna maskiner för det. Nu hoppas jag att hon hittar ett arbete inom det väldigt snart då det tydligen är många som kommer att gå i pension de närmaste åren, enligt både lärarna och af´s hemsida.

Här är en länk till det som hon lärt sig under de tre åren http://fc.guc.se/Po%C3%A4ngplaner/TT09.pdf?Plugin=dokument

Hon är nu duktig på de mesta inom grafik och att få det på tryck på olika sorters papper och tyg, hon kan de flesta programmen inom Adobe och Mac. Hon har även läst webbdesign och fotografisk bild A som tillval, så det kan hon också. Hennes dröm jobb är att arbeta på tryckeri och arbeta som fotograf och författare brevid. Kanske rent av bli egen.

Hon fick även finfina fullständiga slutbetyg, endast två G och resten VG och många MVG. Omdömmena på sin APU (arbetsplatsutbildning) har hon inte sett ännu.

Jag önskar verkligen att min dotter ska lyckas med det hon önskar i framtiden.

//