28 november

Nu har jag snart varit en månad på praktiken. Det känns bra att ha något att göra om dagarna, istället för att sitta och grubbla. Min yrsel känner jag bara av korta stunder och då försöker jag att slappna av och tänka på annat. Jag har sovit bättre men inte helt bra ändå. Jag har haft en vända med värk i nedre delen av ryggen, men det släppte efter att jag tagit Ibumetin och dagen efter kände jag mig trött och mådde lite dåligt och det tjöt för första gången i höger öra i två timmar i ett streck vilket var väldigt jobbigt, men framåt förmiddagen mådde jag bättre.

Jag fick en tid hos frissan, och fick henne att ta mer än hon gjort tidigare, så denna gång märkte familjen att jag klippt mig.
Den 18 nov tog dottern ledigt ifrån skolan för att själv åka iväg på Fotomässan i Älvsjö, Stockholm. Hon ville lyssna på Mattias Klum som var där endast på fredagen.

På söndagen hade min yngsta brors dotter dans uppvisning med FunkyKids. (Hon började nu under hösten.) Jag gick dit med min mor, och träffade min bror som hastigast. Sedan åkte vi iväg till U-a och jag försökte att hitta nya vinterskor, men jag har svårt för att hitta några som passar mina fötter. Jag skulle behöva storlek trettisju och en halv, men var hittar man den storleken?

Förra måndagen fick jag vinterdäcken på bilen. Eftersom sambon inte har någon domkraft så betalade vi 200kr till en kille som hade allt man behöver för att fixa det. Vi bokar troligen in honom i vår också.

I fredags fick jag min sista lön, men akassan verkar dröja, men idag så såg jag att den kommer att komma troligen lagom till jul. Grundbeloppet för aktivitetstödet får jag idag för de första dagarna av praktiken.

På onsdag åkte jag in till Stockholm på utbildning, som jag hoppas blir bra.

Förra veckan ringde psykologen och erbjöd mig en tid på torsdag som jag tog.

Nej nu ska jag försöka att somna och sova vilket inte alltid är så lätt, men jag sov i natt som var ialla fall.

//

Mera summering

I måndags natt kunde jag inte somna alls, jag provade även att sova på soffan. Men så kollade jag tempen eftersom att jag var svettig och varm, och jag hade en aning höger än normalt. Så jag blev hemma, sonen var också då han fått ändring på schema, där det visade sig att han inte hade några lektioner.  Jag ringde VC och fick en tid på tisdag morgon så jag blev hemma även då. Jag träffade ytterligare en annan läkare som menade nästan direkt att det är något psykiskt med min yrsel och spänningar, så jag lyckades få honom att skicka en remiss till en psykolog, vilket det inte fanns så många i våran byhåla, så det kan dröja innan jag får träffa någon. Läkaren sa flera gånger att jag måste tänka positivt.

På onsdagen så var jag till sjukgymnasten då jag hade en tid på förmiddagen, han sa också att han tror att min yrsel beror på mitt psykiska mående. När jag var klar där så tog jag tåget in till prakiken och då hade även en fjärde kille kommit så nu är vi fem i gruppen.

Sedan har veckan gått i en rasande fart som alltid. Jag har sovit bättre också, och är inte lika spänd länge, yrseln känner jag av pyttelite någon gång ibland. 

Och nu är det fredag och helg igen.

//

 

Summering av höstlovs veckan 44

Mina tonåringar har sköt sig bra under lovet. På måndags var sambon hemma ifrån jobbet men feber hade släpp och han stack sedan iväg till jobbet på tisdagen.

Jag var iväg på ett info möte på AF, på måndagen som var obligatoriskt, sedan när jag var på väg hem så ringde telefonen och det tre gånger innan jag hann svara och alla tre gg så var det samma nummer. Det visade sig vara VD ifrån info mötet jag var på, veckan innan på torsdagen. Han undrade om jag var intresserad av projektet som skulle vara en praktik/utbildning och jag sa Ja. Jag var då välkommen på tisdagen klockan tio.

Så på tisdagen den 1 nov så tog jag tåget in och letad mig till arbetsplatsen och hittade dit, sedan kom det tre killar också. Vi fick en rundvisning och VDn berättade mer om själva projektet. Vi fick varsin laptop och arbetsplats. Sedan satt jag mest och bekantade mig med laptopen, som hade win 7, som var nytt för mig. Det är även nytt för mig att använda en laptop också.

Jag kände bara av min yrsel vid tre korta tillfällen under dagen. Det var direkt på morgon, men det var nog mest för att jag var nervös, för det nya som skulle komma. Sedan vid lunchen som vi blev bjudna på. Suchi som är det närmaste matstället.

Resten av veckan gick bra, jag kände knappt av någon yrsel alls. På fredagen stack vi hem vid lunch då det var Allhelgonahelg. Jag sov ovanligt bra dessa nätter, men natten mot lördagen sov jag sämre, och sedan hade jag lite huvudvärk, så jag tog en Ibumetin. Senare så åkte dottern och jag iväg till kyrkogården då det är fem år sedan min pappa dog. Lördagnatten sov jag bra.

//