Vecka 39

I morgon har tonåringarna lovdag. Jag har inte heller något speciellt just att göra, jo egentligen, det är ju ett heltidsjobb att söka nytt jobb, men nu har jag läxa till nästa vecka då jag just nu går på vägledning på AF-hörsel. Vilken är hel bra! Det är en hörslepedagog, en arbetspsykolog och en audionom. Sedan har en socialkonsulent informerat om vilka resurser man har tillgång till när man har funktionshinder.

Arbetspsykologen berätta en massa som jag kände igen mig i, och nu förstår jag att jag inte är ensam om att känna och må som jag gjort under detta år, då det är fullt normalt att ha denna kris, när man har fått detta funktionshinder.

Det är tre till deltagare och eftersom att upptagningsområde är ganska stort så kommer en ifrån Norrköping, en ifrån Gotland och den tredje ifrån Stockholm  och så jag ifrån lilla Knivsta. Vi ska träffas två dagar i nästa vecka också. Jag tycker att det är jätte nyttigt att få träffa andra med samma funktions hinder som jag har. Bara detta att få dela tankar och funderingar och känna att man inte är ensam.

För en månad sedan så införskaffa sig sambon en ny skäggagam som han kallar för Fridolf.

 
Fridolf
Fridolf

//

Fredag igen…

 

Glutenfria bullar
Mer bullar

Jag fattar inte varför alla veckor ska gå så fort. I helgen som var så var vi sjuka. Vi hade tänkt att fira sonens födelsedag men det blev inte av. Sambon var hemma med feber både måndag och tisdag, sen stack han iväg till jobbet igen.
Jag var iväg till kuratorn i tisdags och fick låna med en tv-slinga/kudde hem för att testa och se om den passar till våran tv. Det gjorde den. Synd bara att den kostar en del att köpa, 1520 kr. Hade jag haft en hörselnedsättning på 50 decibel så hade jag fått den på samma sätt som jag fick mina hörapparater. Men jag tänker vänta och se tills jag har fått göra ett nytt hörsel och tal test, men det är väntetid just nu då de håller på och gör om på hörcentralen.

I onsdags fick jag en stress/oro i kroppen, så jag ringde till VC för att fråga om råd. Jag sprayade med ugns rengöring (Mr Muskel?) och kände en viss irritation på luftvägararna, men enligt sköterskan som svarade så var det ingen fara utan det var jättebra att jag vädrade ut köket och sedan skulle jag gå ut och gå.
Jag ringde sedan till min mor och vi gick en runda, sedan hem till henne där jag fixade hennes tv och digitalbox igen.

I går var dottern till tandspecialisten och fick tänderna slipade och gjorde former så de kan göra en ny bettskena till henne. Hon ska dit om två veckor igen. Sonen var till tandläkaren i förra veckan och visade tänderna för en tandregleringstandläkare, sedan sa tandsköterskan att de skulle höra av sig när de tittat på röntgenbilderna, men det har de inte gjort ännu.

Idag bakade jag en sats glutenfria kanelbullar för att ha i morgon då vi ska försöka fira sonen då han fyllde för nio dagar sedan. Jag hann även med att få igång en gammal dator som jag tänkte att min mor ska få. Det visade sig att cmos batteriet var slut, vilket det gör efter tio år, så därför startade inte datorn, då den stått oanvänd ett bra tag nu. Datorn duger till min mor då hon bara vill ha den till att skriva i word och spela Harpan på. Internet vågar hon sig inte på.

Annars så letar jag efter lediga arbeten och försöker få till ansökningar till de jobb jag kan tänka mig, vilket inte är många.

 Nu är det höst!

//

Ett G

Jag fick kursen förlängd och idag gjorde jag min sista examination via webbkameran med läraren. Jag lyckade få ett G! Nu har jag i alla fall tre stycken G. Och det i Administration A, Företagsekonomi A och nu Finasiering o kalkylering. Det känns skönt. Jag ska träffa studievägledaren på torsdag och då ska vi prata om hur vi ska göra med mina två IG kurser. Jag vill så gärna ha G i dessa också, så att jag kan söka jobb och eller åtminstonde få praktik och göra detta på riktigt.

I morgon ska jag iväg in till Af, då jag anmält mig till en CV-verkstad under två timmar, och då hoppas jag få hjälp på vägen med bra CV och personligt brev till åtminstonde en jobbannons som jag hittat. Ett jobb på en redovisningsbyrå inte alls långt ifrån där jag bor. En dröm om jag åtminstonde kunde få komma på intervju och men även längre än så.

På onsdag fyller min yngsta år. Sonen blir 17 år och idag kom hans present ifrån HongKong som jag köpt via Blocket, en Casio armbandsklocka som han fick idag då han själv har valt den.

På torsdag ska jag in med min Honda CRV till verkstan och har bokat en lånebil. Troligen en liten Honda Jazz som förra gången jag lämna in bilen för felsökning. Några varningslampor började lysa under sommaren och det visa sig att hela AC och VSA paketet hade kraschat totalt. Fakturan skulle ha slutat på tjugotvåtusen (22000kr) men jag hade sådan tur att jag är en trogen kund och gjort alla servicarna, så Honda gick in med en ”GoodWill” och betalade materialt så notan slutade på etttusen niohundra i stället, så då bokade jag in den årliga service som det var dax för, så allt som allt går det på fyratusen åttahundra nu, och då får jag även bromsarna bytta.

Jag kommer att hålla fast vi denna bilhandlare i fortsättningen då de verkligen bryr sig om sina kunder till 110% om inte mer. (Ena ägaren är dessutom en gammal skolkamrat till mig och sambon.)

Sambon vill att vi ska byta till nyare årsmodell, men jag vill gärna att tonåringarna ska ha fått sina körkort först, då sambon vill att det ska vara en automatväxlad. Men vi får se hur vi resonerar fram om det.

Nej nu väntar kudden och sängen…

//