Hängde på dottern ut i naturen

Dotterns favoritställe är naturreservatet som vi bor granne med. Jag har fotograferat med min Olympus x-21(kompaktkamera) och min ZTE-Blade(mobil/smartphone) Observera att ingen av dem har sökare och jag chansade och bara klickade av.

Dottern var urlycklig då kossorna är där denna sommar, och även hade kalvar.

Fågeltornet, med en härlig utsikt över träsket.

 

(De två sista med ZTE-blade)

//

 Varför hamnar inte texten där jag vill ha den, under bilderna eller ovanför bilderna?!

Fredagen den 22 juli

I dag har det varit varmt och nu i kväll är det väldigt kvavt och fuktigt. Sonen sa att syrsorna sjöng så väldigt mycket så jag gick också ut men det visade sig att jag inte hörde dem om möjligt väldigt väldigt svagt och då hade jag ändå hörapparaterna på mig. Jag vet inte om jag ska bli ledsen för det, då jag alltid har tyckt att det är det bästa med sommarkvällarna (speciellt i augusti) att höra syrsornas sång. Men en viss depighet känner jag nog allt då jag inte hör syrsorna längre.

I onsdags var det 23 år sedan som sambon och jag förlovade oss. Inte direkt något vi firar, bara ett onödigt vetande. Förlovningsringarna lämnade jag in med annat guld  i våras och fick en del för. Jag använder för övrigt aldrig smycken, möjligen bara örhängen ibland. Sambon var tvungen att klippa sin ring för en del år sedan då den blev för trång och satt fast. Jag har ju haft ett sånt yrke där man inte får använda smycken så därav tog jag av den också. Det viktiga är ju att vi själva vet att vi är förlovade så varför ska man ha ringar då egentligen om inte annat för att visa omgivningen det. Men man vet aldrig vi kanske köper nya någon gång.

Jag skaffade nu i veckan ett trådlöst headset med T-slinga till min mobil och just nu är det lite ovant och nytt, det jobbiga är att när jag sätter på T-läget så hör jag min röst sämre och då höjer jag tydligen min röst. Så jag sätter bara ena hörapparaten på T-läge.

Ha en skön helg!

//

Inte så lyckat…..

…att råka tvätta dotterns mobil i 60graders tvättmaskin, eller?! Jag tyckte att jag kände i fickorna, men hon har en liten w302 och kände tydligen inte ordenligt. Hon hade slängt in sina jobbar byxor med den i vid tvättmaskinen. När hon sedan skulle gå och lägga sig så slängde hon åt mig en uppsväld mobiltelefon.

Sonen och jag lyckades få upp den med lite hjälp av sambon och nu så ligger den isär plockad på tork. I morse så tog dottern fram sin tidigare mobil och ladda den och det verkar som att sim och minnes kort klarade sig, men så hade hon inte fört över sina kontakter och foton till minnes kortet utan de ligger på telefonens interna minne. Nu får hon använda sin w200i istället ett tag och så ska vi kolla om vi har något batteri som passar till den tvättade mobilen och se om den fungerar när den torkat. Batteriet är väldigt mycket uppsvällt och ser ut att spricka när som helst. (Bild tagen med ZTE Blade)

 

 

 

 

 

 

 

 Idag när jag skulle fotografera blommor med min fujifilm finepix kamera så ville den inte fungera längre, fast jag har laddat batterierna. Så nu får jag använda Olympus som inte har någon sökare och min ZTEblade.

För övrigt så har jag uppdaterat min Wp till den nyaste versionen 3.2.1.

Och den svenska sommaren fortsätter…

//

15 juli

En normal svensk sommar är det här. Ena stunden sol och i nästa lite regn och blåst.

Dottern har arbetat klart sin andra vecka och har nu bara nästa vecka kvar. Hon tycker tiden gått för fort så jag antar att hon menar att hon inte haft något emot att ha ett längre sommarjobb.

Jag fick ordning på mitt grafikkort tillslut, då säljaren fixade det med en kylfläns istället för fläkten som var defekt.

Idag blev min son nöjd då jag lyckades uppdatera hans ZTE Blade med Android 2.2 och det gick jättebra och snabbt.

När jag läser på Internet vad andra säger för negativt om just ZTEBlade så är det mobilkameran och att den känns plastig, men jag undrar då vad de jämför med egentligen. Jag menar alla mobiler är väll ändå plastiga och till det låga priset så är en mobilkamera på 3.2Megapixlar AF inte så dåligt tycker jag.

Den här bilden tog min son med min ZTE Blade. Jag har endast beskurit den lite grann.

Jag anser att det är väldigt bra kvalitet då man ju oftast använder bilder för att lägga upp på Internet och endast skriver ut bilder i storlek 10×15. Hur ofta gör man förstoringar egentligen?

Ha en fortsatt trevlig helg!

//