Sista juni 2011

I måndags var jag och köpte min första egna mobil och det blev en smartphone. Maxiica hade ZTE Blade för endast 999kr ( låst till comviq/tele2) och sonen blev lite putt då han för en kort tid sedan köpte sin och det visade sig att i min fanns Andriod 2.2 och i han´s endast 2.1, så min var bättre och han vill uppgradera sin men frågan är hur. Vi har hittat nedladdningen på tillverkarens sida men det står inget om hur man gör.

Men i går kväll så såg jag att i augusti så kommer ZTE med sin nya som heter Skate och den har Andriod 2.3 så den sa sonen att han ska köpa då.

Sonen ladda ner ett kul spel till min direkt som heter Angry Birds som är ett roligt tidsfördriv om man har tråkigt eller så.

Jag har inte hunnit använda min så mycket ännu men jag ringde hem till dottern idag och ljudet verkar det inte vara något som helst problem med då jag har min hörselnedsättning, och tycker att det är jobbigt att höra i telefon, speciellt då sambon ringer i från sin mobil med bluetoch headset då uppfattar jag bara typ varannat ord vad han säger. Skitjobbigt.

Igår fick jag grafikkortet som jag köpte via blocket det fungerade bra men så var fläkten defekt så det vart obalans och lät ganska illa, idag har jag skickat tillbaka det och hoppas nu att säljaren skickar ett annat som inte är defekt. Han hade ganska många till salu och det var okej att jag fick byta kort.

Nu har jag satt i det gamla grafikkortet för att testa det igen men så fort jag installerar drivrutinerna så blir det något galet och skärmen börjar bli svart igen, så nu kör jag utan drivrutiner och då är det ganska segt i grafiken, men skärmen har inte blivit svart än i alla fall.

Jag har annars ingen motivation för att studera överhuvud taget just nu, men jag måste ta tag i det nu.

//

Högsommarvärme andra dagen

Nu är det sommar igen och supervarmt sådär 28 grader i skuggan minst, och det andra dagen nu. Orkar ingenting och mådde inte så bra idag värker konstig i mellangärdet och ett tryck för bröstet, tog en Ipren, och sedan börja huvudet värka lite. Har nog druckit för lite vatten idag, och jobbigt att hinna med och studera på distans, nog inget jag rekomenderar på sommaren.

Skulle varit klar med första uppdraget i Redvisning och beskattning men är inte klar, kan inte koncentrera mig alls och det är svårt att få in allt i huvudet som känns tungt, eller är det åldern tro. 

Medans dottern var hos frissan så tog jag kontakt med studievägledaren på komvux för att få förlänga kursen med att gå ner till 75% istället. Gick tillbaka och vänta i dottern hos frissan och hon blev nöjd och det kostade 410kr.

Sedan gjorde vi pasta-kyckling-sallad och åt efter det så åkte vi ut en stund till svärföräldrarna på landet då ”svärfar” fyller år idag. De hade 28 grader i poolen, men tonåringarna satt bara på kanten och doppa fötterna i, efter fikat så stack de iväg och fotograferade en stund.

Tänk om sommarvärmen kunde vara lagom varm. Ena veckan är det för svalt och nästa för varmt, och sambon vill ha fläkten på hela tiden, och jag klarar inte av att ha drag på mig, då jag får ont i kroppen, eller om det är mer luft i sängen som jag bör få bort, så den blir mjukare.

Killen på blocket skicka ett mail att han skickat iväg grafikkortet som jag köpt av honom, så jag hoppas att jag får paketet i morgon, och att det går lätt att installera.

Nej nu måste jag studera lite och se om jag förstår vad jag läser för något av allt med debet och kredit.

//

Midsommardagen 2011

Dottern målar väggarna i sin klädkammare/syhörna och sonen bygger ett hörnterrarium till sin Elin (skäggagam på lite över 1 år). Det är mina kreaktiva tonåringar och sånt som de sysslar med på sin fritid, just nu.

Själv försöker jag studera och i onsdags kväll så hade jag examination i företagsekonomi B som gick åt h…. Jag fick IG så jag ska få göra IG-prövning senare. Jag har nu börjat med näst sista ämnet och det är Redovisning och beskattning så vi får se hur det går. Jag funderar på att gå ner från heltid till 75% för att se om jag hinner med studierna bättre. Det är lite svårt att få egen tid nu när tonåringarna har sommarlov.

Det har löst sig med min dator då jag har undersökt den och de verkar vara så att det är en drivrutinskonflikt som gjorde så att dataskärmen blir svart och datorn låser sig då och då. Jag avinstallera drivrutinerna men fick inte bort ett par gamla drivrutiner som jag hade glömt att avinstallera i från ett annat grafikkort. Jag stoppade sedan i det grafikkortet som drivrutinerna tillhörde och datorn starta och installerade grafikkortet utan att jag behövde göra något alls. Nu fungerar datorn bra, den låser sig inte och skärmen är det inget som helst problem med. Men grafik kortet har en max upplösning på 1024×768 och endast 32mb, så det fungerar just nu men skärmen är en wideskärm som har en max upplösning på 1366×768 så bilden ser lite knasig ut just nu. Jag konstaterade att datorn är inköpt dec 2002 inte 2003 som jag nämnde tidigare, och jag tog över den efter sambon dec 2006 och jag har haft den sedan dess och den har en ganska full hårddisk nu så jag behöver nog kanske göra en rensning och backup och sedan en ominstallation känns det som även om det sliter på hårddisken att göra ominstallationer har jag läst någonstans.

Jag har sökt runt på Internet efter AGP grafikkort och funnit en kille på blocket som hade sådan kort och ska köpa ett av honom billigt. De som finns i butiker är inte så dyra men då behöver man tydligen en dator med ett kraftfullt nätagregat på mer än mina 250w.

Så nu hoppas jag bara att jag kommer ihåg och att det går att avinstallera  drivrutiner till detta grafikkort och att jag lyckas installera det som jag kommer att köpa ifrån blocket.

Ha en fortsatt trevlig midsommar helg!

//

Svart skärm

Det var inte länge sedan som jag köpte min första platt-skärm, så jag har garanti kvar på den och nu har den plötsligt börjat svartna då och då och så kommer bilden tillbaka. Sambons plattskärm bara sluta att fungera rätt som det var så den har vi kaserat nu och han införskaffa en ny innan mig, men så hade han haft sin i minst tre år i alla fall. En gammal hederlig CTR skärm verkar hålla hur länge som helst, jag har min gamla kvar än så länge, (sambon har inte kastat den än, han har kastat ungefär tre stycken redan fast de fungerat).

Jag funderar på om det kan vara grafikkortet som gör så att skärmen svartnar eller om det är några drivrutiner som behövs uppdateras. Grafikkortet slutade fungera förra året, det var som en del bitar i grafiken försvannt och det vart jättesegt, jag hittade ett begagnat grafikkort på blocket som jag köpte då.

Nu är ju datorn som jag har, inköpt i december 2003, så den har ju  lite mer än 7 år på nacken, så den kanske säger tack och adjö snart. Den har bara Windows XP och jag tog över den efter sambon 2006 då han köpte sin dator.

Det känns som jag måste ta reda på vad felet är nu innan det är försent, eller införskaffa en ny dator.

//

12 juni

Nu har barnen sommarlov och det har varit några till jättevarma dagar, men idag var det mulet och en aning svalare.

Idag har jag haft fruktansvärt ont i hela vänster sida, mest av ryggen och vänster arm. Vi är inte överens när vi ska sova, de andra vill ha ACn på hela natten och även fönster öppna och fläktar på. Det blev för dragit för min stackars kropp. Jag har tagit både Ipren och även VoltarenT, den sist nämda hjälpte lite, men inte mycket. Det känns som jag fått typ muskelinflammation eller något liknande.

Jag har mest inte gjort något alls denna helg. Sonen och sambon var i väg och tittade på en moped som sonen sett på Blocket, men sonen ändrade sig när det visade sig vara svårt att växla och den gick för fort. Sonen har en skoter som är automatväxlad just nu, men det kanske hade varit bra om han lär sig växla också.

Sonen säger att han kommer att ha jättetråkigt nu när det blir sommarlov och troligen störa mig massor, så mitt pluggande får vi se hur det går med nu.

Dottern sitter klistrad framför sin dator och tittar på film, bloggar, lyssnar på musik, redigerar i Photoshop, skriver på sina författarskapande. Ibland försvinner hon ut i nationalparken och fotograferar, och så delar hon reklam på lördagarna. Men vecka 27- 29 så har hon totalt 90 timmar sommarjobb att utföra, men just de veckorna är det ingen reklam som tur är.
Hon kommer att få 73 kr inkl semester ersättning per timme, då hon är fyllda 18 år, så det blir en slant på strax över sex och ett halvt tusen kronor, och hon drömmer om att köpa en ny Nikon.

Själv så drömmer jag om en laptop och en Canon.

Jag upptäckte för ett litet tag sedan att det går att fotografera med min första digitalkamera då ringen som man fäster motljusskyddet i har lossnat helt nu. Jag har två av tre skruvar kvar som är pyttesmå och troligen ligger kanske en kvar inne i kameran. Jag vet inte om jag ska våga skruva i sär kameran helt och sätta fast ringen igen eller låta det vara. Nu är det visseligen några hål in i själva det fasta objektivet men vad jag kan se så påverkar det inte bilderna utan det blir bra bilder ändå, eller vad tror ni?

Dessa foton är alltså tagna med min Fujifilm FinePix S304 som har endast 3.2 megapixlar

//