Våren = Allergisäsongen är här!

I går var jag med sonen till läkaren på Barnspecialistmottagningen. Jag har lyckats fått samma super läkare till honom som jag haft till dotter fram till förra året. Dottern är ju 18 år nu så nu är det till VC hon ska vända sig till i fortsättningen.

Läkaren sa att det kommer att bli en jobbig pollen säsong i år. Då båda mina tonåringar har allegi mot både björken och timotej så är det en lång tid som sträcker sig ända in i augusti.

Som tur var sa jag till tonåringarna och sambon, som också är allegiker, att börja tidigt med tabletterna. Läkare sa att det var jättebra att de började redan i februari, då det faktiskt tar några veckor innan tabletterna gör sin verkan. Nu slipper de det jobbigaste för säsongen. Och har de tur så kanske de inte behöver ta sin astma medicin, men läkaren sa till min son att så fort han börjar hosta så måste han börja ta den, då han troligen har all astma man kan ha, precis som dottern har. Dvs förkylnings-, stress-, anstränings, och allergi astma.

Men eftersom det bara är april än, så är inte säsongen över, så risken finns att ta ut astma medicinen i alla fall.

Läkaren är väldigt kunnig angående allergi och astma, och jag är glad att jag haft henne till dottern. När jag var till VC med sonen när han började känna av att han troligen hade astma så menade läkaren där att han inte alls hade astma, men så lyckades jag få de att testa sonen och då hade jag rätt i att han också är allegiker, och då var dotterns läkare snäll och skrev in honom med fast han var tonåring. Jag sa att jag ville ha henne då jag redan hade dottern skriven där. Hon sa sedan direkt att han visst hade astma också, som han själv misstänkt ganska länge.

Det positiva är att nu har de diagnosen och då behöver inte dottern träffa någon läkare utan det är bara att via webben förnya recepten på medicinen varje år.

Så nu hoppas jag att våren är snäll trots mycket pollen!

//

Sommaren är här redan!

Okej nu är påsklovet snart slut, och det är vardag igen i morgon. Här är det redan sommar och våren var nog bara i en vecka. Hur varmt ska det bli när det verkligen blir sommar?!

Jag har klarat första ämnet Företagsekonomi A, och fick ett G. Examinationen gick hyfsat, men fick lite blackout på en fråga.

Igår eftermiddag fick jag en mildare grad av migrän utan någon förvarning. Jag brukar få synbortfall, men jag fick endast lite huvudvärk som hoppade från ovanför ena ögat till bakhuvudet, då jag tog en tablett som gjorde så jag mådde illa, men vid 20 tiden släppte migränen. Det måste vara det kortaste migrän anfallet jag någonsin haft.

//

Fick ett nej

I går så fick jag ett samtal ifrån Proffice att jag inte fick arbetet. Det var 182 sökande och 14 stycken som fick jobbet, men inte jag. Jag frågade av vilken anledning och hon sa att de valde ut de som var snabbast och mest noggrann, och det var tydligen inte jag. Synd att jag inte fick jobbet, men så var det bara ett tillfälligt jobb på två månader.

Jag ska släppa det och ägna mig åt att studera istället, helt och hållet.

Min dotter delar reklam åt SDR och denna dag har varit lång för henne. Hon fick 12 trycksaker att blada och dela, så för att det skulle gå en anning fortare så började hon blada och sedan stack hon i omgångar och delade ut. Det var totalt 90kg, och allt fick inte plats i vagnen. Under tiden så bladade jag resten och sedan följde jag med henne ut och delade resten. Det tog säker mer än fyra timmar allt som allt.
Nej nu vill hon säga uppt detta jobb. För detta får hon endast 122kr totalt alltså inte i timmen utan för denna utdelning. Som minst får hon 50kr för varje lördag. På fredag får hon en ynka lön på 273kr för mars månads utdelning, så nästa kan bli lite mer.
Hon har sökt flera jobb nu blandannat en halvtidstjänst som fotosäljare på Elgiganten. Tänk om hon har turen att få det, men risken är nog ganska liten…

Idag har det varit ett underbart väder och varmt, så nu ska vi äta grillat för tredje gången (tror jag det är).

//

Snart påsklov

Nästa vecka har mina två tonåringar påsklov, skönt för dem.
Jag pluggar för fullt nu på distans och har gjort mina två uppdrag på Företagsekonomi A, jag fick G på det första och G+ på det andra, nästa vecka ska jag göra eximination via webbkamera med läraren och hoppas ha klarat kursen då. Sedan ska jag läsa Administration A. Jag fick tag i boken förra veckan. Det är tänkt att jag ska bli Ekonomiassisten när jag är klar i mitten på augusti. Så jag hoppas få tag i ett arbete till hösten som det också.

Idag avslutade jag mitt outplacementprogram hos coachen, tre månader har gått fort. Nu börjar min uppsägningstid på 6 månader, vilket känns så där. Jag ville ju inte bli av med mitt fasta arbetet i kommunen men det känns ändå skönt då jag mådde så dåligt av det, på flera vis. Har lärt mig nu att man ska inte svara ja på något som jag inte vet vad det innebär, men nu är det gjort och jag får ta dagen som den kommer i framtiden. Jag får inte tänka bakåt eller framåt, inte i negativa banor i alla fall.

Idag var jag även på ett informationsmöte på hörcentralen, det var en audionom och min kurator som höll i den, och i morgonbitti ska jag till honom igen. Känns ganska bra att åka dit och prata.

I förra veckan så var jag till Proffice på gruppintervju men jag har inte fått något svar än om jag får jobbet eller inte. Det är ett tillfälligt arbete på två månader på skatteverket. Man ska registrera 50 deklarationer i timmen.

Nej, nu ska jag kolla vad det var för fel jag gjorde på de tre räkningsuppgifterna i uppdraget.

//

Pappas och brorsdotterns födelsedag

Idag skulle min pappa ha fyllt 68 år om han levt. Han dog redan den 3 november 2006, alltså för lite mer än fyra år sedan. Även min brorsdotter fyller år i dag, 8 år. Min mor och jag var dit i går och firade henne och gav även de andra brorsbarnen present, då den minsta fyllt 5 år, i mars, och den äldsta fyllt 9 år, i december.

Jag har börjat plugga företagsekonomi A nu och sedan ska jag plugga fyra ämnen till, och det är tänkt att jag ska vara klar i augusti. Hoppas att jag lyckas med det.

//