Lovet slut

Ja så var sportlovet slut och tonåringarna iväg till skolan igen. Men om sju veckor är det påsklov. Vi har inte gjort något speciellt alls. Sambon pratade lite lätt om att åka uppåt för att åka skidor utför, men det blev ingen mer disskusion om det.

Sambon kände sig hängig några dagar och jag och tonåringarna åkte in till stan och handla. Men innan så stanna vi till på Ikea parkeringen och de fick turas om att övningsköra lite där.

Nu längtar jag mest till att vi får det nya bredbandet installerat då vårat nuvarande är som det är. Jag satt nyss och betalade räkningar och så slutade Internet att fungera i vanlig ordning, i går var det hur segt som helst.  Det fungerar från och till mest hela tiden.

För er som inte vet det så är jag ute efter ett nytt arbete. Jag söker arbete i första hand i Knivsta, Uppsala och runt omkring, men kan även tänka mig att ta arbete i Stockholm och då i norrort i första hand. Jag söker arbete inom IT-området, då jag har gått utbildning inom IT-samordnare och IT-pedagog. Jag har Certificate i datakörkortet, ECDL 4.0. Jag kan hårdvara och mjukvara, installation. Grunderna i nätverkshantering, och lite serverhantering. Jag kan programmera i HTML och CSS. Jag har även provat på programmering i C++, Visual Basic (2005),  PHP4 och databas med access och MySql.

Hör av er!

//

Sportlov

Den här veckan är det sportlov för mina tonåringar och de är hemma hela veckan. Sambon kompar ut på fredag så han också får lite ledigt.

Här ligger snön kvar och har varit väldigt kallt en tid. Ända ner till -24 grader på nätterna. Jag tycker att det är fint med snön och att det är kallt men inte så kallt behöver det vara då jag hellre tycker om värme.

Sonen tjatar om att få köra moped, men han får snällt vänta ett tag till.

Jag söker efter nytt arbete och har fått iväg 7 spontanansökningar och 5 ansökningar till lediga arbeten. Jag har endast fått ett svar på spontanansökningarna och ett svar på de andra.

Dottern har ansökt om två sommarjobb, helg och lov jobb. Jag hoppas mest på att dottern får jobb i sommar och hon har inget emot att jobba hela sommaren, så hon får ihop pengar till kamerautrustning.

I förra veckan var jag på jobb&utbildningsmässan, jag fick i och för sig inga direkta kontakter som ledde någon vart men de flesta bemanningsföretagen fanns där.

För övrigt så har jag inget speciellt inplanerat den här veckan förutom att i morgon kommer larmteknikern och byter batterier i alla larm enheter. På torsdag ska jag träffa mitt fackombud för att bara prata lite om detta med min överenskommelse som jag skrivit på och troligen har missuppfattat totalt.

Jag har även skickat in att jag vill bli medlem i HRF, och jag har skickat in att dottern ska bli medlem i Celiaki.

Ha en fortsatt trevlig vecka!

//

Färdig!

Nu har jag gjort klart mitt webbprojekt, fast helt klart kan man ju inte säga att det är, då sidan troligen kommer att utvecklas mer och måste hållas uppdaterad. Men den känns så pass färdig så jag har lagt ut den. Jag hjälpte min ”kund” med att köpa webbhotell och domän, och har nu byggt hela webbplatsen, genom att koda helt och hållet i HTML och CSS och använt editorn Notepad++.

Här är länken till mitt allra första webbprojekt: Vera&Trofast 

 En sida för barn om djur.

Nu är frågan: Hur många timmar har jag lagt ner på allt jobb. Jag började att skapa i juni-juli 2010 och har hållt på lite då och då på min fritid och nu detta år har det varit lite mer dagtid också.

Någon liten slant känns det som jag vill ha för jobbet jag lagt ner, men vilket pris ska jag ta, vad är rimligt egentligen att ta för att skapa en webbplats. Det är i nuläget 30 undersidor och en del redigering av bilder och så.

Har någon ett förslag på rimligt pris?

//