Imorgon är det fredag igen

Jag fattar inte vart den här veckan har tagit vägen. Imorgon är det fredag igen. På lördag ska sambon och jag in till optikern och göra syntest som vi fått erbjudande om. Dottern ska till en kompis på hallowenfest och håller på och syr sin egna utklädnad själv, vilket jag hoppas att hon lyckas med.

I måndags var det skyddsrond på jobbet, och jag har fått utställningen denna vecka om matens väg och svinnet osv. Jag var duktig och gick till jobbet då sambon ville ha bilen för att hjälpa min bror och även sätta på vinterhjulen. Men jag fick skavsår på vänsterfoten då jag hade mina nyinförskaffade stövlar. Inte lyckat, och jag ångrar att jag inte lätt sambon skjutsa mig istället som han erbjöd sig. (Sambon tog ledigt i måndags.)

Under skyddsronds besöket så blev det att min arbetsledare och kostchefen och jag satt och pratade över 1 timme även om mig och mitt mående. Vi bestämde en massa saker som måste göras, som att berätta för de andra i verksamheten skulle få veta av min hörselnedsättning då jag endast berättat det för några stycken.

På tisdagens APT så valde jag att min arbetsledare skulle berätta för de andra. Jag fick inga frågor alls och efter ett tag så började alla prata i mun på varandra som vanligt och jag försökte hänga med att höra vad de andra sa men det var inte så lyckat. Nej det kan inte vara lätt att acceptera att en arbetskamrat har nedsatt hörsel, och jag orkar inte säga till om att jag inte hör och att de ska prata tydligare och en i taget, hela tiden. 

I onsdags var jag till kuratorn på hörcentralen för tredje gg tror jag nu och vi prata i en och en halv timme som vanligt. Den 18 nov ska jag träffa en läkare och vi bestämde att kuratorn skulle vara med och hjälpa mig att komma ihåg mina frågor och funderingar ang min hörselnedsättning.

Jag gick inte på gympan i måndags för vi åkte direkt in till u-a och handla och så åt vi på McDonalds vilket inte blev så lyckat för dottern. Hon var med på att jag beställde glutenfri qp-burgare och cheseburagare, men sedan tog det 8 min till hon fick dem (jag fick gå och fråga) sedan när hon skulle äta den så sa hon att den var som tuggummi och skitäcklig, hon åt ganska mycket av qp:n men slängde cheseburgaren och sedan var hon arg och lessen på mig för att jag inte köpte en vanlig hamburgare till henne.

Åh, det känns som det är mitt fel att vi testa henne och att hon har glutenintolerans, om hon ändå hade testast för 10 år sedan när hon var 7år istället för nu när hon är 17 år och snart 18 och trotsig till tusen. Jag började grina efter detta, när vi kom hem, men det kändes skönt att få grina ut och stå i duschen och grina. Det var kanske chocken från i fredags också som släppte.

Jag känner mig något betydligt bättre nu men som sagt det är fredagens arbetsdag kvar att återstå och se, om jag får ont i ryggen igen. Jag har ont i nacken och axlarna från och till och mest i måndags.

//

Min bror utskriven men inte sjukskriven

Jag ringde till AVA på eftermiddagen igen och fick prata med honom igen, han sa att han mådde bättre och att han troligen skulle bli utskriven redan idag. Han väntade på besked ifrån kirurg läkare. Jag ringde till han´s svärmor och sedan ringde min mor och då hade han ringt henne och redan blivit utskriven. Min sambo och jag åkte hem till han´s hem och hämta kläder, då räddningstjänst hade klippt sönder hans tröja och jacka. När vi hämtat min bror så ville han åka förbi sitt hem först och sedan ville han åka och knacka på hos den som var först på olycksplatsen och prata med henne. Han ville veta om hela olyckan eftersom att han inte minns något alls mellan torsdagkväll och fram till eftermiddagen i går.
Jag tycker då att det hade varit bättre att han inte minns något av olyckan alls. Han har fått en blödning på lillhjärnan vilket tydligen är en kraftig hjärnskakning. Vi körde hem honom till min mor, där hans son är, så han får sova där inatt, så slipper han sova själv i sitt hem inatt. Sedan får vi se hur han känner i morgon, om han orkar ta hem barn och hund hem till sig.

Läkaren har inte sjukskrivit min bror utan sagt att han måste komma i gång så snabbt som möjligt igen. Men min sambo har sjukskrivit honom för måndag i alla fall och själv tagit ledigt för att hjälpa honom med alla försäkringspapper då. Min bror vill även se bilen.
Vi passar Vackra i natt också.
//

Igår kom första halkan = olycka

Jag och sambon sitter och väntar på att få veta när vi kan hämta min bror ifrån AVA. Vi passar Vackra (hunden) som klara sig genom ett under. Jag har nyss pratat med min bror och läkarn kom just för ronden.

I går när vi vaknade så hade det kommit lite snö och det var bara ren is på vägarna. Sambon åkte iväg först som alltid och ringde och sa att det gick inte att åka mer än 20km/h. Okej tänkte jag, kan väll inte vara någon fara. Men det var inte så bara när jag åkte iväg, när jag kom till mitt första jobb så var jag jätteskakis i benen, jag hade inte vinterdäcken på men tur att jag har antispin och fyrhjulsdrift men vad hjälper det. Jag tycker inte att det är läskigt att köra bil men det var det.
Jag hade även värk i ryggen men åkte som sagt ändå iväg. När jag nästan var klar så ringde min mobil och innan jag förstod att det var min mor som var i andra änden och att något hänt. Hon har aldrig ringt min mobil tidigare. Hon var helt förstörd och sa att något hänt, jag trodde med henne, innan hon sa min bror namn. Polisen hade ringt och väckt henne, och sa att min bror var på akuten. Jag sa att jag kommer direkt, och när jag skulle gå, kom två personal och jag sa vad som hänt, ena personalen sa att hon hade vinterdäck på och kunde skjutsa mig till min mor, så jag lät bilen stå kvar.
När jag kom till min mors port, så mötte jag 3 st ifrån polisen som varit upp till min mor med Vackra, jag frågade vad som hänt min bror och fick till svar att han blivit på körd bakifrån av en lastbil. Han hade redan lämnat sina tre barn på skola och dagis så det var tur i oturen.
Jag ringde min sambo och berättade för honom och han tog ut komp tid direkt, jag stannade hos min mor hela dagen, så jag ringde mig sjuk resten av dagen.
Min sambo fick tag på min bror och även sedan veta efter mycket omstädigheter och sekretess reda på var bilen stod. Han fick även se bilen som det bara är skrot av, då de fick skära av taket på bilen då min bror klagade över smärtor i ryggen. Hundburen hade som stod i bak var intryckt i baksätet upp mot förar och passargerar stolarna, så hade barnen varit med så vågar jag inte tänka på vad som hänt dem.
Min brors svärmor hämtade barnen på fritids och dagis och kom med den äldsta till min mor, och vi passar Vackra (den ena hunden, den andra hunden var redan hos min brors svärmor).

I går morse tänkte jag på min bror när jag hade halkat iväg till mitt jobb, vilket kändes lite underligt.

//

Tjuter i mitt öra just nu

Åh jag blir knäpp snart. Just nu så tjuter det i mitt vänstra öra, kanske positivt ändå för då kanske det inte kommer att tjuta i natt så att jag vaknar.

Jag lyssnar sällan på musik nu för tiden vilket jag bara gjorde jätte mycket speciellt när jag var lika gammal som min dotter är nu. Jag var mycket på discon istort sett varje helg då.

Jag tänker testa att lägga upp en youtube här men hur gör man egentligen.

Hoppas att jag lyckats med det.

Jag gillar Da buzz, då de har ett disco-sound som jag gillar. Jag gillar mest disco, pop och rock.

//

Internetleverantören är mer borta än hemma

Här får vi snart hjärnsläpp på Internetleverantören. Går bara att surfa korta stunder och så avbryts det. Bostadsföreningen har sagt upp avtalet med dem och inom en snar framtid så ska vi få erbjudande ifrån den nya leverantören. Jag hoppas verkligen att det blir mycket bättre. Synd bara på digitaltvn för den har fungerat nästan 100% hela tiden och det är det enda dem är bra på.

Tidigare så bodde vi i hyreslägenhet, byggd på 50-60-talet, i andra änden av ”byn” och där fungerade Internet hur bra som helst, men nu i denna ände av ”byn” och hus byggda 89-90 så fungerar det inte alls. Helt sjuk är det.

Tänk så beroende man är av Internet egentligen. Vad gjorde man förr innan Internet fanns…?

//