50-öringen hejdå för gott!

I går var vi in till stan, utom dottern då. Sonen ville till Stadium och köpa en jacka han sett ut tidigare på en långrast. Jag hittade två t-tröjor, 2 för priset av 1, 199kr. De var skitsköna i strechtyg. Sedan var vi iväg till Coopforum och där köpte jag en del glutenfritt till dottern. Sedan frågade jag kassörskan om vi fick betala med våra 50-öringar. Visst sa hon. Sambon hade samlat dem i 3 myntrör och sedan hade vi stoppat resten i ett myntrör som bara blev lite i botten. det visade sig vara 84 kr i 50-öringar. Sedan när vi kom hem så såg jag att vi hade några få stycken kvar, de var blanka och fina så de spar jag nog.

Har ni lämna ifrån er era 50-öringar?

//

Måndag första dagen på en ny vecka

Värken släppte i går och jag arbetade idag och sedan iväg på gympan, men så är det bara första dagen i veckan.

Fick rådet att inte säga upp mig utan försöka att bli omplacerad i stället till ett lättare arbete i kommunen. Det är ju som sagt en hel del pengar jag förlorar i månaden om jag säger upp min 25% då lönen baseras på min 75% lön, båda jobben är i kommunen. Det är 5tusen kronor. Tänk om jag kunde få prova på att arbeta som IT-resurs/pedagaog/utbildare eller få jobba med skolornas webbsidor. Det skulle vara en dröm som gick i uppfyllelse, för mig.

Vi får väl se hur jag mår i slutet av denna vecka när fredagen kommer…

//

Helg igen, vart tog den här veckan vägen…

Fredag igen! I morse när jag klivit upp så kände jag att ryggen hade börjat värka men jag stack i väg som vanligt till mina jobb ändå. Strax före 11 så kände jag att snart går ryggen av så jag tog en Ibumetin som hjälpte efter en kvart men redan efter tre timmar började värken komma tillbaka igen, men jag stod ut resten av arbetstiden det var rösti idag till barnen den klart bästa skolmaten på alla sätt och vis gick fortare med blecken och sedan disken som vanligt. När jag sedan kom hem så tog jag en Voltaren T efter en stund och tror värken släppte ganska snabbt. Det är den nedre delen av ryggen som värker idag, känns som någon sticker knivar i mig och vrider om.

Jag vet snart inte vad jag ska göra. Känns inte kul att behöva ha ont i ryggen varje fredag och helg, men jag har två tunga deltids jobb. Jag funderade på om jag ska säga upp mitt 25% jobb och försöka klara mig på bara min 75% uppehållstjänst. Vilket är viktigast ekonomin eller min rygg?! Jag måste vänta och se nästa månad vad lönehöjningen ger då löneförhandligarna ska vara klara.

I kväll så har jag bakat då vi på söndag ska fira att min son fyllt år tidigare i september. Har bara inte blivit av tidigare.

I måndags var jag duktig och kom iväg på gympa det kändes okej.

Barnen har haft skolfotografering under veckan.

Annars så är mina veckor ganska lika som alltid. Jobbar en kort fritid och sedan sängen osv.

//

Änligen helg igen.

I går var dottern och jag till våran frissa och klippte oss. Dottern blev helnöjd för en gång skull och vi tyckte också att det vart fint och passade på henne. Tyvärr så gillar hon inte att stå framför kameran och inte jag heller så några bilder lär det inte bli.

Idag följde jag med dottern och dela reklam och sedan efter en stund när vi kommit hem så sa dottern att vi dela ut  i rätt tid för nu öste regnet ner.

Sambon var även iväg på pendelparkeringen i Märsta och övningskörde med dottern i mer än en timme också och det går tydligen jättebra för henne, men lite till övning innan hon kan klara av att köra på vägarna säger han. Sedan kan jag kanske klara av att köra med henne.

På jobbet/jobben är det tufft jag är helt slut i ryggen på fredagkvällen. Att diska själv efter nio klasser är mycket och att hantera maten när den kommer och när de ätit klart också. Har haft ont i vänster arm i över en vecka till och från men jag tror sambon lyckade massera bort en muskelknöl i ryggen, i går kväll, som gjorde så värken gick ut i armen.

I torsdags var vi på föräldrar möte i sonens gymnasieskolan och träffa klassföreståndare och mentor, de verkar jättebra och trevliga. Jag uppfattar av sonen att de är bra lärare. Klassföreståndaren har han i både svenska och engelska och mentorn i byggämnena. Mentorn har tydligen arbetat som målare innan hon blev lärare. Skolan som sonen går har även sambon gått på och han sa att det var sig ganska likt som då. Förutom att skolan byggts ut.

//

Celiaki- glutenintolerans

Förra veckan fick min dotter en kallelse till barnsjukhuset, och morse åkte jag med henne dit. Vi träffade en dietist som berättade om glutenintolerans och att hon måste börja med glutenfri kost från och med nu. Sedan kommer hon att få en ny kallelse för att få träffa en läkare igen innan hon fyller 18 år, dvs mindre än 4 månader.

Vi har inte fått något papper på att hon har celiaki men fick i alla fall ett intyg att lämna till skolan så hon kan få rätt mat. Dottern är inte så värst positiv till detta och menar att hon inte alls tänker sluta helt med gluten i livsmedlena, men vi får se hur det blir med det, vilket hon endast sagt till mig inte till dietisten.

Förra veckan så köpte jag lite hårt bröd och hon fick även några havre kakor fria från gluten. Och så köpte jag även en brödmix och bakade bröd som jag har frysit in. Idag köpte jag smörgåsrån och tagatelli. Till middag fick det bli glutenfri blodpudding. Vid löning så får det bli till att åka till Maxi-ica då de tydligen ska ha större utbud med glutenfri kost.

Hade hon varit under 16 år så hade vi fått bidrag för glutenfria livsmedel men nu får vi bekosta allt själva istället. Vi fick en del papper att läsa och ett häfte med recept ifrån semper, med oss hem.

Specialsköterska frågade om dottern hade något syskon vilken hon har och sa att även sonen, sambon och jag ska ta ett blodtest på VC för att se om även vi har celiaki, då det tydligen är ärftligt.

När jag sedan kom hem så hade dotter fått en kallelse till sin allergi-läkare i oktober. Jag väntar även på att sonen ska få en kallelse också då de har samma läkare numera, och då tänkte jag att han kan testa sig också.

Sambon och jag får väll pallra oss iväg till VC för en test också så får vi se sedan.

Jag tar tacksamt emot tips, råd och annan nyttig info om Celiaki glutenintolerans. Skicka gärna mail eller en kommentar i min blogg då.

//

waneleha@hotmail.com