Häromdagen…

…närmare bestämt i onsdags tror jag det var. På eftermiddagen vid kl 16 så plötsligt får jag mina förvarningssymtom, som jag alltid får när det är dags för ett migrän anfall. Synbortfall på vänster öga och snabbt som sjutton får jag tag på en Ibumetin och ett glas vatten sedan är det bara att lägga sig på soffan  och blunda. Jag såg blixtar eller rinnande vatten i vänster öga fast jag blundar. Jag låg nog i en kvart, tjugo minuter så försvannt det plötsligt och tänkte att yes jag tog tabletten i rätt sekund. Efter en stund så kände jag lite domningar på vänster sida av läpparna och i vänster handens fingrar och sedan kom lite huvudvärk i höger sida precis ovanför ögat. Resten av kvällen kände jag mig allmänt seg i huvudet och lite illa mående. Tog en tablett till innan jag gick och la mig. På torsdagen, dagen efter så var jag också allmänt seg och hade lite värk i huvudet på samma ställe, men inte så hemskt ont, som jag haft andra gånger.

Idag fredag så kände jag fortfarande av migrän anfallet som normalt kan sitta i ett till två dygn. Jag tog en alvedon och en c-vitamin och sedan kände jag mig bättre efter ett tag.

I dag har min CR-V (min bil) varit på service vilket kostade en slant, 5tusen, men det behövdes då det var ett och ett halvt år sedan den servades sist. Vi fick låna en liten Jazz under dagen.

Till middag hade vi tänkt fixa hamburgare men så vart sambon och jag sugna på att ta hem mat i från Thai-restaurangen. Det var inte helt fel, super gott och mycket. Alla blev mätta.

Helg igen och nästa vecka börjar jag jobba lite smått igen (25%), medan sambon har en vecka semester till.

Trevlig helg!

/

Idag kom regnet

I eftermiddags/kväll så har jag varit på 40 års kalas/fest. Min tjejkusin (har annars bara killkusiner) fyllde år. Ingen av de övriga i familjen ville med som vanligt, vilket är tråkigt då jag inte kan visa upp mina barn/tonåringar. Men ingen frågade efter dem, de börjar nog bli vana. Jag tog med min mor och åkte. Från början kände jag inte för att åka dit, men nu har jag varit där.

Det roligaste var nog att jag träffade min gamla bästis igen, vi träffas någon gång så där var 3-5 år. Hon var sig lik och hon tyckte att jag var mig lik. Hon gick i min brors klass 2-4 när jag lärde känna henne och sedan när vi var tonåringar så hade vi en intesiv tid med fester och mycket folk som vi umgicks med, men så slutade jag skolan och började arbeta och då blev det glesar mellan gångerna och en av de sista festerna bjöd jag min kusin och de lärde känna varandra och strax efter träffade jag min sambo. Sedan har allt bara runnit bort med tiden. 

Det tråkigaste men ändå inte, så började det regna. Det kom lite dropp först sedan bara mer och mer, tillslut så öste det ner och blev kallare. Precis som en vanlig svensk sommar brukar vara. Regnet behövs verkligen då det varit så varmt nu i flera veckor.

Dottern var på bio med två kompisar, vilket jag tycker är bra, då hon inte umgås med någon på sin fritid i vanliga fall. Hon var dessutom hem till en av tjejerna i torsdag, det var då som de började prata om biobesök. Jag hoppas hon håller kontakten med dessa tjejer även i fortsättningen då de inte kommer att gå i samma klass till hösten. De väljer olika inriktningar, på medieprogrammet.

Ja det var denna lördag.

//

Två dar till…

…har sonen att arbeta. Han verkar ha trivts bra och kommer upp på morgonen utan att väcka oss andra, sedan kommer han hem en timme på lunch och sedan iväg två timmar till. Han arbetar mellan 7-14 det tycker han är bra för då har tid på eftermiddagen. På fredag har han arbetat tre veckor och han får 55kr/h så det blir en del han får. Synd att dottern inte fick något arbete i år.

Idag var det lite grått men ändå varmt ute. Sambon började på att ta bort stenplattorna på framsidan för han vill jämna till och lägga markduk under. Sambon är inne på sin andra semester vecka nu.

Jag tar det mest lugnt nu när jag har ledigt men försöker att göra övningarna som jag fick av sjukgymnasten för att stärka mina rygg muskler.

//

Lite svalare väder

Både i går och idag tycker jag att det har varit svalare väder. I går var det grått och molnigt och det kom några stänk med regn men det torkade snabbt upp. Mer regn skulle inte ha skadat om det kom.

I fredags så träffade jag två personer som jag gör ett webbprojekt åt. Mitt allra första webbprojekt. Jag pratade med ena personen redan i juni om det men som alltid när jag ska göra något så har jag svårt för att komma till skott, men nu när jag väl kommit igång och de verkar nöjda med det jag gjort hittills. Allt känns betydligt lättare när man har fått några ”sparkar där bak” och kommit igång, och nu känner att jag kommer att klara det här riktigt bra. Sedan återstår ett par projekt till så jag har några referenser att visa upp.

En dröm vore att kunna arbeta med detta på heltid i framtiden, och varva med att ha kurser.

Projektet är tänkt att vara klart till den 1 september i år, det kändes lite stressigt först men nu tror jag inte att det är några som helst problem med det. Jag kommer att visa upp webbprojektet så fort vi är klara.

Snart är min andra semestervecka till ända.

/

Ser inte på tv så ofta…

Jag ser inte på tv så ofta sedan ganska många år nu. Av flera anledningar. Den största anledningen är att jag inte hör vad som sägs och alla program textar inte.

Men ikväll så såg jag en kort novellfilm på endast 30 min på tv2. Den handlade om Simon 18år som har Asbergers. Filmen hette ” I rymden finns inga känslor”. Jag tyckte att den beskrev väldigt bra hur livet kan vara.

Filmen finns att se på svt.se och finns tillgänlig endast till den 13 augusti.

Jag har skickat ett mail till dig Jennie.

Idag har det varit värmebölja också, har tappat räkningen på vilken dag i rad det är nu. Vi har en AC men det räcker inte till hela radhuset. Det är endast en portabel AC, som vi köpte för några sommrar sedan.

Men jag klagar inte på värmen då jag föredrar det före kyla.

Ha en fortsatt skön sommar!

/