Regnet kom

Idag när jag klev upp så hade det regnat och det regnade resten av dagen och blåste. Det blev endast 12 grader plus. Så jag passade på att frosta av frysen, vilket var ett tag sedan. När jag gjort det  så följde jag med dottern och dela reklam. Det var lite uppehåll just då men när vi var nästan klar så kom det mer regn igen.

Lite senare fick jag ont i magen och kände mig lite febrig och ont i kroppen. Jag börjar fundera på om jag kan ha fått solsting i går då det var så varmt och mycket sol.

Har tagit en dusch nu och känner mig lite bättre men inte helt okej, så vi får se hur jag mår i morgon bitti.

//

Fortfarande sommar

Det är fortfarande sommar här och har varit det i många dagar nu. Men nästa vecka ska det tydligen bli svalare.

Idag var det marknad och jag gick dit på eftermiddagen, samma skräp som alltid, men kokosbollar är alltid ett givet köp. 4 för 100kr som alltid. Jag gick med min mor som gick ner före mig. Sedan satt vi på en bänk i hennes bostadsområde och pratade ett tag. Det var underbart väder med lite fläktande vindar.

Ja något mer spännande har inte hänt här.

//

Sommaren var här idag!

Idag har det varit underbart väder!  Jag är mycket bättre i förkylningen. Följde med dottern och dela reklam som vanligt och det var verkligen varmt ute och det kom sköna vindar. Minst 25 grader i skuggan.

Svärmor ringde och sa att hon ville bara tala om att hon tagit första doppet i poolen och det var 25 grader i den. Och att vi var välkommna att komma när vi blivit helt friska. Sonen har ont i ena örat och fortfarande lite snorig.

Jag skurade av utemöblerna och sonen hjälpte mig att hitta sommarskorna i förrådet. Sambon grillade kycklingfile och vi åt första gången ute. 

Nu ska vi snart titta på sommarkrysset på tv4.

//

Missade sin chans

I går så visa dottern min sambo ett missat nummer i sin mobil, vi sökte på det och sedan kom jag på att det var ett nummer ifrån kommunen. Hon har på ljudlöst och lägger mobilen på bordet när hon kommer hem och går sedan upp på sitt rum. Då hade de ringt och skulle erbjuda henne sommar jobb men när jag ringde i morse så sa tanten på kommunen att hon missade sin chans och jobbet gick till en annan, men hon står kvar som reserv ifall att någon skulle bli sjuk eller typ ändra sig och tacka nej. Jag frågade varför hon inte provat att ringa på hem nummret men hon menade att ungdomar är mest tillgänliga på mobilen. Jag fattar inte varför folk drar alla ungdomar under samma kam.

Så då blir det ännu en sommar som dottern bara sitter framför sin dator. Kanske sticker iväg med kameran då och då men ändå.

Jag ringde även till posten och frågade häromdagen om jobb till henne men de var redan tillsatta och så ska man vara minst 18 år och helst ha körkort. Så det blir till att hon får skriva ett brev efter nyår för nästa sommar.

Idag var jag iväg med barnen till optikern och gjorde syntest till körkortstillståndet. Ett enkelt test för endast 75kr, men dottern såg sämst men ingen fara för att få tillstånd att köra bil, och när vi kom hem sa hon att hon såg dåligt pga pollen allergin gör att hon är suddig i ögonen. Javisst det glömde vi nämna för optikern.

Jag var lite bättre i förkylningen men är inte helt bra.

Sonen fick en köpare på sitt ena akvarium som vi satt ut på blocket som kom och hämta det. Nu har han bara ett till akvarium och så där tre smådjursburar till salu. Dotter har också ett akvarium och ett par smådjursburar till salu. Är någon intresserad så ha jag lagt ut några bilder sonen tagit här.

//

Ledig dag

Skönt med en dag ledig och så tar jag ledigt i morgon med. Men typiskt att förkylningen ska bryta ut just då. Snörvlar och har en lite gnutta feber. Liksom de andra tre också är förkylda.

Det har varit ett par fina dagar här med värme och sol och mer är 10 plus grader. Men idag är det lite gråare men regnet som skulle komma har inte kommit än ialla fall.

Nu är det bara 4 arbetsveckor kvar och sedan går jag på uppehålls ledigt och börjar inte förens den 16 augusti. Fast jag har ju förstås min 25% tjänst några veckor till, så helt ledig är jag inte förens v27 – v 30. Sambon har semester v28 – v 31.

Sonen har fått sitt första sommar jobb och jobbar v 27 – v29.  Dotter fick inget sommarjobb, hon står i reservkö. Jag ringde till posten men där sa de att man helst ska vara 18år och ha körkort. Så det får hon söka nästa år istället.

Nu ska jag ut och fotografer mina tulpaner som slog ut i dag.

//