Deklaration

Igår deklarerade vi via Internet och bank-id, så nu är det klart kunde ha gjort det tidigare,vet inte varför man drar ut på det. Det är nog tredje gången som vi deklarerar via Internet. Så smart och enkelt och så kan man se direkt hur mycket man kommer att få tillbaka innan midsommar. Det är några sköna tusenlappar, men så har det inte alltid varit för mig, bara för sambon.

På fredag är det Valborg och då tar jag nog ledigt så ändå skolbarnen är lediga här. Känns skönt med en extra dag i helgen. Sambon skulle också ta ledigt. Vi blir bara hemma och förhoppnings vis så grillar vi något gott.

Må så gott!

//

HLR utbildning

Nu ikväll så har jag varit på Hjärt-lung räddnings utbildning, på brandstationen. Fick den genom min 25%tjänst i kommunen. Det var väldigt intressant, föreläsning varvat med praktiska övningar på docka. Sedan såg vi två korta filmer om vardagshjältar. Denna utbildning är att rekomendera och alla borde lära sig detta. Sammtidigt som man hoppas att man slipper göra detta på riktigt.

Idag fick vi besked att sonen fått sommar jobb medans dottern står som reserv.

//

Vackert vårväder idag.

Idag var det vackert väder och varmare. Men trots det så ville barnen in till stan. Vi köpte plantjord och dottern ville ha Penseer som hon sedan satte i rabbatten på framsidan. Vi hittade sättpotatis och köpte stora plast krukor att sätta potatisen i och sedan får vi se om det blir någon färskpotatis i sommar. *Hoppas, hoppas…*

Sonen ville köpa skjortor ifrån Dressman som han sett på reklamen på TV. Och dottern gillar också skjortor så hon köpte en på Vila.

Sedan när vi kom hem så grillade sambon men vi åt inne.

Jag fixade sedan dotterns dator och satte i det nya grafikkortet och installerade det. Idag lyckades jag, igår trodde jag att hon kraschat sin dator totalt, men lyckades återställa den och fick i gång den.

I morgon ska jag på utbildning mellan 18-21.

//

Dotterns dator förde liv igen…

Idag när dottern kommit hem så ringde hon mig (på jobbet) och tala om att hennes dator börjat låta igen. Det är tydligen inte dammet i fläkten denna gång. Hon var allmänt irriterad då hon hade en massa läxor att göra och då behöver sin dator. Jag föreslog att hon skulle starta min och göra läxorna där men det gick ju inte då hon hade alla filer i sin dator.

När jag kommit hem så tog jag mig en titt på hennes dator ( igen) och det var inget damm, då jag dammsugade ur det för inte allt för länge sedan. Jag startade datorn och konstaterade att ljudet kom i från grafikkortet. Då kom jag på att jag hade fått ett mail i från HP supporten i höstas, något om grafikkortet och kollade det och mycket riktigt det är ett fel som de vet om med fläkten på kortet. Jag fick fram att jag ska skicka iväg grafik kortet och får ett nytt utan kostnad men det kan ta ca en månad, vilket inte dottern blev så glad över. Sambon tyckte att jag skulle kolla upp vad ett grafikkort kostar och jag fick fram att det inte var så dyrt, 395kr på Alina i U-a. Det är inte så mycket att tjafsa om så imorgon åker vi nog iväg och köper det, men jag tänker skicka iväg det som sitter i nu för att få det ersatt ändå.

Jag startade upp dotterns dator och just nu är den tyst men för hur länge vet man inte…

//