Vad min dotter valde

Min dotter går på Medieprogrammet på GUC i U-a.

När hon gick i 9:an så hade hon bestämt sig för att gå fotografiskbild som inriktning, men nu när hon provat på alla inriktingar så har hon valt Tryckteknik i första hand och Fotografiskbild i andra hand. De säger att det kommer att finnas jobb när hon tar studenten, som trycktekniker men som fotograf så är det frilans eller egen som gäller.  Hon har 300poäng att välja i individuella ämnen och där fanns det flera som hon ville ha. Hon tog fotografisk bild A och personlig försäljning och livskunskap. Hon hade även velat ha projekt och företagande men det krockade tydligen med fotografisk bild. I andra hand valde hon projekt och företagande, webbdesign A och B . Får hon tryck teknik  och fotografisk bild så har hon ju två arbeten i en utbildning.

Själv har jag både projekt och företagande och webbdesignA.

//

Dotterns inriktningsval och i-val

Nu har dottern gjort sitt inriktningsval inför 2:an. Idag var senast dag att välja individuella val. Hur svårt som helst att välja så att det inte krockar i schemat. Ett av valen kunde hon inte ta då det krockar med ett av de andra valen hon vill ha. Spanskan som hon nu har i 1:an förstod vi aldrig att den ingick i i-valen, vilket den tydligen gjorde. Hon har tydligen försökt att få tag i SYV för att få hjälp men han har inte varit där dem här två dagarna så nu får det bli som det blir. Nu återstår det att se vilka val hon får och inte får.

I morgon har dottern bara en lektion och den är tydligen inställd. Torsdag har hon lovdag då lärarna har studiedag sedan är det påsklov.  Även jag är ledig delvis på påsklovet. Ska bli skönt på sätt och vis.

//