Dan före dan….

Ja så är det julafton i morgon då. Barnen fick ner granen ifrån vinden tillslut och nu står den här och lyser. Jag har griljerat julskinkan. Sambon köpte en färdig kokt i går när han hämtat dottern i från skolavslutningen. Men idag var sambo och jag in till stan en sväng till på förmiddagen efter att jag arbetat sista dagen för i år. Sambon tog semester ifrån dag, men var sedan ändå tvungen att åka in och hämta sin arbetsbil på verkstan. Sedan stack han iväg till sitt extra knäck nu i eftermiddag/kväll.

Julafton blir tydligen till att fira hos svärisarna ute på landet som vanligt, och alla kommer dit. Men vi åker inte dit så tidigt då det ialla fall är så lång väntan till maten. Dottern vill hellre vara hemma. Men vi sticker nog dit efter Kalle Anka som vi alltid missar annars.

Min mor titta över och hon och min äldre bror har bestämt tidigt att de firar jul tillsammans (de är båda ensamstående) Min yngre bror arbetar så hans familj firar jul för sig som vanligt, med min brors svärisar).

Men det finns ju flera dagar av julen och då kanske man hinner träffa allihopa på min sida.

God jul och gott nytt 2010!

//

Mående efteråt…

Jag åkte iväg och arbetade då jag endast har ont i armen och senare fick jag lite huvudvärk. Jag har också känt mig lite konstig i vänster fot.

Sambon hade frossa vid midnatt men ingen feber i morse men han stanna hemma på förmiddagen och stack sedan till jobbet på eftermiddagen. Dottern hade ingen feber men ont i armen och benet vänster sida mest, om jag förstod henne rätt, så hon stanna hemma idag. Sonen mådde sämst av oss fyra. Han hade 37,9 graders feber i morse och  och vid lunchtid så hade han 38,5 graders feber.

Men nu har vi i alla fall vaccinerat oss.

Snön ligger kvar och det är ca 4 minus ute, och det har inte snöat något mer idag.

Det var en tuff dag i dag på jobbet, då det var julbord till barnen. De fick potatis, jansson, köttbullar, prinskorv, julskinka, rödbetssallad, sill och ägghalvor. Så det var inte en pyts utan ganska mycket att hålla reda på och så alla specialkoster. Men så fick jag slänga massor i komposten efteråt. Säcken var rejält tung ska jag säga. Snart går nog min rygg av då jag har ganska långt till miljöstugan.

Städningen var en dröm idag då det knappt var smutsigt alls i hallarna mot var det har varit hela hösten.

Jag hoppas verkligen att snön får ligga kvar till jul och helst över nyår.

Snöiga hälsningar!

//

Borde byta…

Jag borde nog byta tema/layout i min wp så det stämmer med årstiden, då det nu är vinter. Vi får se om jag hittar något passande. Någon kanske har ett förslag?

//

Vintern har kommit…

Igår började det snöa lite grann, för andra gången sedan oktober. Det snöade mer och mer och idag när vi vaknade så hade det kommit en decimeter snö minst, och sedan har det tydligen snöat hela dagen, (arbetar inomhus). Nu är det massor med snö och allt är så ljust och vackert. Dem säger att den ska ligga kvar till jul, *hoppas hoppas*.  Minns inte när det var snö på julen senast.

Idag kom vi iväg och tog den berömda vaccinationen. De hade kvällstid och ingen väntetid alls och öppet mellan 15 -20. Just nu ömmar det bara lite i armen, vilket räcker gott och väl. Hoppas igen av oss blir dålig och måste vara hemma i morgon. Fast det hoppas ju sonen förstås. Fast jag tror att vi redan haft den nya influensan, ialla fall dottern och jag. Dottern mådde då sämst och var hemma i nästan två veckor.

Sonen blev för övrig lite sne i morse då han inte fick köra moped till skolan. Han tjatar och drömmer om en A-traktor då en i klassen klarade sitt kort idag, men så har den killen en pappa som har en egen bilverkstad. 

Vi var in till stan och handla och åt och på hemvägen ville dottern fotografera vinterlandskap i mörkret. Jag vet inte än om hon lyckades.

I morgon blir det julbord för barnen och på torsdag är sista riktiga arbetsdagen, julgröt, för mig denna termin då vi har avlutning på fredag och sedana uppehåll i tjänsten till och med den 6 januari. *längtar, längtar till vilopausen*

Jag har i och för sig att städa nästa veckan men så tog jag semester i klämdagarna. Peronalen kan nog städa det värsta ändå, då jag inte tror att det är så mycket barn då.

Ha en fortsatt trevlig vecka!

//

1 December

*gaahhh* Jag är urdålig på att komma igång med att blogga. Jag borde ju kunna det då jag skrev dagbok en gång i tiden, på 80-talet. *hundra år sedan*
I helgen som var så var sambon iväg till Hedemora och träffa en av sina halvbröder. Det vart lyckat sa han. Han fick reda på en hel del och fick se lite bilder på sin biologiska far och andra släktingar.
Under höstlovet och veckan efter så låg jag sjuk och dottern sjuknade också in. Jag var till VC men de sa att de inte testar om man har den nya influensan. De kollade bara sänkan och halsprov. Vilket visade endast virus. Dottern var jag aldrig till VC med men hon var riktigt dålig i minst tre dagar med 38.9 grader. Jag ringde 1177 och de sa att hon skulle ta sina astma mediciner och hjälpte inte det skulle vi höra av oss. Hon var hemma i mer en en vecka och hostade. Vi har inte tagit vaccineringen ännu. Vi åkte ner ena gången men då var kölapparna redan slut likaså vaccinet. Både sambon och dottern är tydligen i riskgruppen då de har astma men det visste vi inte ifrån början. Samtidigt så tycker jag att allt med denna influensa känns så överdriven. Men vi får se om vi kanske vaccinerar oss i slutet av veckan eller nästa. Det verkar lättare att få vaccineringen nu.
//